banner

Rektör sözleri için öğrencilerden özür diledi




Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga dün akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı ve “Açıklamanın Başbakan’ın eleştirileri ile aynı günde denk gelmesi, olayın gündemde olmasından kaynaklanan bir tesadüftür” dedi ve öğrencilerden özür diledi

ODTÜ’de yaşanan olayların ardından İstanbul’da üniversitelerin yayınladığı bildirileree tepkilerden biri de Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga’ın bizlerle konuşmasını, ortak bildirideki imzasını çekmesini ya da istifa etmesini istiyoruz yoksa eylemlerimize devam edeceğiz açıklaması yaptı. Bunun üzerine üç öğrenci ile konuşmayı kabul eden Rektör Tolga “Sabah basına açıklama yaptım, sanırım yanlış anlaşılma söz konusu, polisin uyguladığı orantısız güce de karşıyım” dedi ancak bu açıklama yeterli bulunmadı ve protestolar devam etti.

Prof. Tolga dün akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı ve “Açıklamanın Başbakan’ın eleştirileri ile aynı günde denk gelmesi, olayın gündemde olmasından kaynaklanan bir tesadüftür” dedi.

Ancak bu açıklama da öğrencileri tatmin etmedi. Öğrenciler, “Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga bizimle konuşana kadar bekleyeceğiz. Bildirinin altındaki imzasını geri çekmesini ya da istifa etmesini istiyoruz” dedi. Rektör yaptığı görüşmelerin ardından megafonla öğrencilere seslendi. Daha önce yaptığı açıklamanın aynısını tekrar yapan Prof. Dr. Ethem Tolga, konuşmasının sonunda yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi. Bunun üzerine öğrenciler dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.