banner

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Danıştay’da




Türk Eğitim-Sen, geçtiğimiz günlerde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a dava açtı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yönetmelikle adaletsiz ve liyakatsiz atamaların yolunun açıldığını ileri sürerek, konuyu yargıya taşıyacaklarını daha önce ifade ettiklerini söyledi. Bu konudaki çalışmaları tamamladıklarını vurgulayan Koncuk, şunları belirtti: “Yönetmelikte ‘müdür başyardımcısı’ ibaresinin yer alamaması, yönetici tanımında ‘müdür başyardımcısı’ ibaresinin bulunmaması, Komisyon ve Görevleri başlıklı Maddesinde ‘sendika temsilcine’ yer verilmemesi gibi nedenlerle yönetmelik yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali amacıyla Danıştay nezdinde dava açılmıştır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.