banner

YGS’ye girecekler bunlara dikkat edin!




YGS sınavı çoğu aday için bir baraj sınavıdır, kazanma kaybetme sınavı değildir. Ne kadar çok puan alınırsa o kadar avantaj sağlanır.

24 Mart tarihinde sınavların ilk aşaması olan YGS var. Bu kelimenin bazılarında yüksek derecede stres, kaygı, umutsuzluk ve endişe yarattığını biliyorum; bu endişe hem öğrenci hem de ebeveyn için geçerli. Sınava az bir sürenin kaldığı bu günlerde sınavla ilgili bu tür konuşmalar ve konuşanlar arttı. Bu durumun özellikle kaygı duygusunu yarattığının ya da var olan kaygıyı arttırdığının farkındayım. Bazı bilgileri paylaşarak durumu özetleyelim ve bu sınavdan maksimum başarı elde etmenin yollarını konuşalım.En çok işimize yarayacak bilgi; kullanımı kolay, kısa vadede çözüm üreten ve kaygıyı hafifleten hap bilgilerdir.

2 milyona yakın başvurunun yapıldığı (şu ana kadar olan en yüksek başvuru sayısı), hem zor hem de kolay olan bir sınavdır YGS. Zor olandan başlayalım isterseniz. Zor olan ortamdır derim, sınav değil. Çünkü mezun olan, lise son sınıfta okuyan, üniversiteye devam eden ya da üniversiteyi bitirmiş meslek sahibi olan hatta çocuğuyla sabah erkenden kalkıp yollara düşecek anne-babaların da girdiği bir sınav YGS. Herkesin girme isteğini uyandıran bir sınavdır YGS. Kolay olanı söyleyeyim mi? Bu rakam suni bir rakam. 2 milyona yakın bir aday YGS’ ye girecek olmasına karşılık LYS’ ye girecek ya da girebilecek aday sayısı 1 milyonu bulmamaktadır. Adayların ortalama % 60’ ı bir şekilde ya elenmekte ya da LYS’ ye girmeyi düşünmemektedir. Bu durumda size düşen görev, kalan % 40’ lık grupta üst sıralara tırmanmaktır.

Bu sınav çoğu aday için bir baraj sınavıdır, kazanma kaybetme sınavı değildir. Ne kadar çok puan alınırsa o kadar avantaj sağlanır. İlk etapta bilinmesi gereken budur. Önceki yıllarda YGS’ de hedefine ulaşamadığını düşünüp LYS’ de harikalar yaratan binlerce öğrenci oldu; tabi tersi de. Bu sınavda başarılı olmak için YGS’ nin ne olduğunu ve sizden ne istediğini iyi bilmek gerekmektedir. Bunun yanında hazırlıkları tamamlamak, güçlü ve moralli olmak yetiyor.

Yapmanız gereken son günleri keyifli ve verimli geçirmek. YGS’ den sonra ise ilk yapacağınız iş YGS’ yi bir kenara bırakmak arkasından da LYS’ ye çalışma sürecini hızlandırmak olmalıdır.

Eğitimtercihi

MURAT AYDIN

https://www.facebook.com/murataydinfdd

https://twitter.com/murataydinfdd

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.