banner

Üniversitelere çobanlık dersi




Çobanlığa ilgiyi artırmak için üniversitelerde ‘sürü yönetimi’ dersi verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü’nü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda imzaladı. Eker, çobanlığa ilgi yaratmak için üniversitelere “sürü yönetimi” dersi konacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Tarım Bakanı Eker, çoban ihtiyacının karşılanması ve çoban haklarına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine, “Çobanlığa ilginin oluşması yönünde, mesleğe biraz formasyon da kazandıracak şekilde hatta üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde ‘sürü yönetimi’ gibi, belki 2 yıllık yüksekokul tarzında bir eğitimle bunun biraz daha güçlendirilmesi ve yaygınlaşması yönünde çalışmamız var” diye konuştu.

Kaynak Milliyet

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.