banner

YGS için son hazırlıklarınızı yapın




Yükseköğretime Geçiş Sınavı 24 Mart Pazar günü aynı anda 167 sınav merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 10.00'da başlayacak. Sınava 1 milyon 851 aday girecek.

YGS’de 160 dakika 160 soru

YGS sınavında adaylara Türkçeden 40, Tarihten 15, Coğrafyadan 12, Felsefeden 8, Din Kültürü ve Ahlak bilgisinden 5, Matematikten 40, Fizikten 14, Kimyadan 13, Biyolojiden 13 olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. Adaylara bu soruları cevaplamaları için 160 dakika süre verilecek. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan öğrenciler ise bu sorulardan muaf tutulacak. Bu öğrenciler Felsefe alanından 5 soruyu cevaplandıracak.

Din ve Felsefe sorularının nasıl cevaplanacağı ile ilgili detaylı bilgi için Tıklayın

Sınava giderken bulundurulması gereken belgeler

Sınava Giriş Belgesi: Üzerinde sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra numarası bilgileri ile fotoğrafının bulunduğu belgedir. Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.

Nüfus cüzdanı veya pasaport: Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı ve pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Sınava cep telefonu, hesap makinası, çağrı cihazı, herhangi bir elektronik cihaz, metal eşyalar getirilmeyecek.

Bilemediğiniz soruda zaman kaybetmeyin

Uzmanlar sınav süresinin verimli kullanılması gerektiğini ve soruları verilen sürede doğru cevaplamak için bir soruda vakit kaybedilmemesi konusunda adayları uyarıyor. Adayların kolay soruları çözmeleri ve zorlandıkları soruları işaretleyip tüm sorular bittiğinde o soruların tekrar cevaplandırılmasıyla zaman kazanılacağı belirtiliyor.

Sınavı düşünmeyin soruları çözmeye çalışın

Uzmanlar birçok adayın sınav stresi ve sınav kaygısı nedeniyle sınavlarda başarısız olduğunu belirtiyor. Adayların "ya kazanamazsam" gibi kaygıların başarıyı olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Deneme sınavlarından hiçbir farkı olmayan bu sınavın büyütülmemesi gerektiği tek yapılması gerekenin soruları doğru cevaplayıp cevap kağıdına doğru bir şekilde kodlanması gerektiği vurgulanıyor.

Sınav sabahı nüfus müdürlükleri açık olacak

ÖSYM, YGS sınavının olduğu 24 Mart pazar günü saat 07.00-10.15 arası il veya ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını bildirdi.

Nüfus müdürlükleri için Tıklayın

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.