banner

Arınç’tan mesleki eğitim vurgusu




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Çocuklarımızın sadece kolejlerde, düz liselerde okuyarak mezun olmaları yeterli değil, aynı zamanda iyi bir meslek sahibi olmaları, hayatın her alanında işini iyi bilen ve yapan insanlar olarak da yetişmeleri gerekiyor.''

Arınç, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Nitelikli eğitimle geleceğimizi kurtaracağımıza inanıyoruz. Hükümetimiz döneminde en büyük katkı eğitime yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ilk sırada yer alıyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir dönem meslek liselerine yönelik olumsuz yaklaşım sergilendiğini kaydeden Arınç, söz konusu tavrın günümüzde sona erdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

''Geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum oldu, çok yanlıştı. Artık kurtulduğumuz için tekrarında fayda görmüyorum ama bir dönem eğitim hayatımızda şu veya bu sebeple meslek liselerini dışlayan kötü bir anlayıştı, yanlış bir anlayıştı. Bundan şimdi uzaklaştık. Çocuklarımızın sadece kolejlerde, düz liselerde okuyarak mezun olmaları yeterli değil, aynı zamanda iyi bir meslek sahibi olmaları, hayatın her alanında işini iyi bilen ve yapan insanlar olarak da yetişmeleri gerekiyor.''

Arınç, eğitim alanında güzel sözün, ''Her şeyi çok az bilen insan yerine, bir şeyi çok bilen insan yetiştirmek'' olduğunu kaydetti. 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.