banner

Anadolu Ajansı böyle şakaladı




Geçtiğimiz 1 Nisan'da 'Hamilelik süresi 5.5 aya inecek' haberiyle 1 Nisan Şakası yapan Anadolu Ajansı, bu yıl da İstanbul'da yapılan bir kazı sırasında İstanbul'un 10 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılamaya yetecek kadar doğalgaz rezervi bulunduğunu müjdeleyen 'Taksim'de doğalgaz bulundu' haberiyle tüm abonelerine 1 Nisan Şakası yaptı

İşte Anadolu Ajansı'nın o haberi;

İstanbul'da yayalaştırma projesi kapsamında yapılan kazılar sonucunda, 38 milyar metreküp doğalgaz rezervi tespit edildi. 

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bulunan tarihi eserlerden sonra İstanbul'un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilen doğalgaz rezervi ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ekipler tarafından yapılan kazı çalışmaları sırasında büyük bir parlama meydana geldi. Aleve dönüşen parlamanın nedenini bulmaya çalışan ekipler, doğalgaz borusuna zarar verdiklerini düşünerek itfaiye ve İGDAŞ'a haber verdi. 

İncelemede, çalışma bölgesinde herhangi bir doğalgaz hattı bulunmadığı belirlendi. Çalışmayı genişleten ekipler, bölgede büyük bir doğalgaz rezervi olduğunu tespit etti. 

BOTAŞ'a haber verilmesi üzerine aralarında yabancı uzmanların da bulunduğu bir heyet kazı bölgesine gelerek inceleme yaptı.

Heyette yer alan Japon bilim adamı İchi Nissan da doğalgaz rezervinin 400 metre derinlikte olduğunu belirterek, ''Burada düşündüğümüz rezerv miktarının 38 milyar metreküp civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Buradan çıkarılacak doğalgaz ile İstanbul, enerji ihtiyacını kendisi karşılayacaktır. Bu rezerv, İstanbul'un 10 yıllık ihtiyacına yetecek kapasitededir'' dedi. 

Yetkililer, doğalgaz rezervi nedeniyle bölgede kuyular açılabileceğini, bu nedenle meydanda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulabileceğini belirttiler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.