banner

Okullar, dershanelerden ne öğrenebilir?




Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde dershanelerle okulların çalışma yöntemlerini karşılaştırdı.

Özgür Bolat, bugünkü köşesinde okulların da dershaneler gibi ölçme ve değerlendirme yapması gerektiğini dershanelerin çalışma yöntemlerini belirlerken sondan başlayarak planlama yaptığını bu planlamanın okullarda da uygulanabilir olduğunu belirtti. Bolat, dershanelerin yaptığı bu planlamayı şöyle ifade etti; “İlk önce sınavda çıkan sorular analiz edilir ve bu analize göre hedefler belirlenir. Öğretim etkinlikleri de tam olarak bu hedeflere ulaşmak için yapılır. Çocukların ulaşacağı son nokta kesin, açık ve nettir. Sorular değişsin, hemen hedefler ve etkinlikler değişir.

Ama çoğu okulda öğrenci çıktısı net değildir. Örneğin, aynı okulda çalışan öğretmenlere 'Nasıl bir öğrenci yetiştiriyorsunuz?' sorusunu sorsanız, öğretmenlerden çok farklı yanıtlar gelir.

Özellikle son zamanlarda birçok özel okul, çoğu şeyi aynı anda yapmaya çalışmaktadır. Bu da çok fazla hedef doğurmakta ve okulda yapılan etkinliklerin etkisini düşürmektedir."

Özgür Bolat’ın bugünkü yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.