banner

MEB, okuma kültürünü yaygınlaştıracak




MEB, kitap okuma kültürünün geliştirilmesi, kitapların ve kütüphanelerin öneminin hatırlatılması ile okuma kültürünün toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılması amacıyla kamu spotu ve 4 afiş hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kitap okuma kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kamu spotu ve afiş hazırladı.

MEB, 22-28 Nisan arasında kutlanan "Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla hazırlatılan kamu spotlarıyla okuma alışkanlığının artırılmasını hedefliyor.

Haftanın etkin kutlanması, kitap okuma kültürünün geliştirilmesi, farkındalığın artırılması, kitapların ve kütüphanelerin önemini hatırlatılması ve okuma kültürünün toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılması amacıyla kamu spotunun yanı sıra da dört adette afiş hazırladı. 60 bin adet basılan afiş, illere gönderildi.

Farklı yaş gruplarından seçilen bireylerin çeşitli mekanlardaki kitap okuma anının gösterildiği spot film ve afişlerde, "Okuyun dünyanız zenginleşsin" ve "Okuduğumuz her kitap bizi başka dünyalara taşır" sloganlarıyla, kitaplarla insanların gerçek dünyadan hayal dünyasına geçiş yapabilecekleri mesajı veriliyor.

33 saniyelik spotlar

Yaklaşık 33 saniye süren kamu spotu, parkta kitap okuyan yaşlı bir adamın, Kapadokya'yı hayal etmesiyle başlıyor. Daha sonra kafede kitap okuyan bir genç kız, annesinin masal okuduğu bir çocuk ve kütüphanede uçaklarla ilgili bir kitap okuyan genç bir erkeğin okuduklarını hayal etmelerine yer veriliyor.

Kamu spotu, "Okuyun dünyanız zenginleşsin" ve "Okuduğumuz her kitap bizi başka dünyalara taşır" sloganlarıyla sona eriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.