banner

Bakan Binali Yıldırım’a fahri doktora




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Işık Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Yıldırım yaptığı konuşmada, "Yaptığınız bu teşvikler, taltifler ancak ve ancak bizim gücümüzü artırır, daha fazla hizmet yapmamıza vesile olur, bir o kadar da sorumluluğumuzu artırır.” dedi.

Bakan Yıldırım, Işık Üniversitesi'nin Maslak'taki kampüsünde düzenlenen törende, kendisine takdim edilen fahri doktora diplomasını alarak cüppe giydi. Yıldırım, törende konser veren Grup Ayışığı ile Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü okudu.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak'ın okuduğu Senato kararında, Bakan Yıldırım'ın, ulaşım ve iletişim hizmetleri ile bilgi teknolojilerinin birbiriyle bütünlük sağlayan bir ulaştırma politikası benimseyerek denizcilik sektöründe toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönündeki çalışmaları, hızlı tren ve Marmaray projelerinin hayata geçirilmesindeki etkin rolü, sivil havacılık sektörüne yaptığı önemli katkıları, insanların yaşam kalitesini artırma yönünde ulusal iletişim ve ulaşım ağlarının geliştirilmesindeki kararlı tutumu, ulaşım ve iletişim hizmetleri ile bilgi teknolojilerinin kaliteli, güvenli, çevreye duyarlı adil ve ekonomik olarak sunulması yönündeki çabalarından dolayı fahri doktora unvanı verildiği belirtildi.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, büyük projeler yaptıklarını, zaman zaman böyle duygusal ve heyecan dolu anlar yaşamalarının yapacakları işler için kendilerine enerji sağladığını ifade etti.

Işık Üniversitesi'ne ve Üniversite Senatosu'na kendisine fahri doktora verme takdirinde bulundukları için teşekkür eden Yıldırım, Muallim Naci'nin "Marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal zayidir" sözlerine atıfta bulunarak, "Yaptığınız bu teşvikler, taltifler ancak ve ancak bizim gücümüzü artırır, daha fazla hizmet yapmamıza vesile olur, bir o kadar da sorumluluğumuzu artırır. Biz 100 bin kişilik büyük bir ekibiz. Bana verdiğiniz bu fahri doktora unvanını, benim şahsıma değil benimle beraber gece gündüz bu ülkenin kalkınması için çalışan bu 100 bin kişilik aileye verilmiş kabul ediyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.