banner

Teknik eğitim fakültesi mezunları mühendis olmasın




Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, teknik eğitim fakülteleri mezunlarına mühendislik yolunun açılmamasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın, teknik eğitim fakültesi mezunlarının mühendislik yapabileceği konusunda çalışmaların sona yaklaştığını açıklamasının ardından ilk tepki TMMOB ile İnşaat Mühendisleri Odası’ndan geldi.

İnşaat Mühendisleri Odasından yapılan yazılı açıklamada, Üniversitelerarası Kurul’un uygun görüş bildirdiği bu konunun, YÖK Genel  Kurulu’nda değerlendirileceği ifade edildi. Bütün bilimsel ve teknik verilerin, söz konusu fakültelerde uygulanan programın mühendislik için yeterli olmadığını gösterdiği savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mühendislik eğitimi ve mesleğinin sorunlarının, teknik öğretmenleri  ‘mühendisleştirerek’, mühendislerin sayısını artırarak çözülmesi mümkün değil. Bu yolla sorun çözülmeyecek, yeni sorunlar açığa çıkacaktır. İnşaat Mühendisleri Odası, YÖK’ü bir kez daha düşünmeye, konuyla ilgili meslek odalarının görüş ve yaklaşımlarını almaya, ülke gerçeklerini görmeye çağırmaktadır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.