banner

TÜSEM Genel Sekreterliği’ne Dr. Tamer Atabarut seçildi




Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul seçiminde Dr. Tamer Atabarut Genel Sekreterlik görevine getirildi

TÜSEM Konseyi Genel Kurul Toplantısı 12-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) gerçekleştirildi. Geniş bir katılım ile gerçekleşen toplantıda, 2010-2013 yılları Faaliyet Raporu, TÜSEM Konseyi uygulama ve işleyiş esasları ele alınırken, MYK temsilcisi tarafından “Ulusal Yeterlilik Sistemi” konulu bir sunum yapıldı.

Sunumların ardından TÜSEM Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçim sonucu ile belirlenen TÜSEM Konseyi Yürütme Kurulu’nun yaptığı görev dağılımında Dr. Tamer Atabarut Genel Sekreterlik görevine getirildi. TÜSEM Konseyi Yürütme Kurulu’nun yeni üyeleri şu isimlerden oluştu:

•             Yrd. Doç. Dr. Tamer ATABARUT, Boğaziçi Üniversitesi-Genel Sekreter

•             Prof. Dr. Hüseyin VURAL, ODTÜ, Genel Sekreter Yrd.

•             Prof. Dr. Mustafa BOZ, Karabük Üniversitesi-Üye

•             Prof. Dr. Abdulkadir ÇİLTAŞ, Atatürk Üniversitesi-Üye

•             Yrd. Doç. Dr. İlknur KOÇAŞ, Gedik Üniversitesi-Üye

•             Doç. Dr. Ali ÖZEL, Dumlupınar Üniversitesi-Üye

•             Prof. Dr. Eser YILDIRIM SÖZMEN, Ege Üniversitesi-Üye

2010 yılında kurulan TÜSEM Konseyi, Türkiye ve KKTC Üniversiteleri’nin Sürekli Eğitim Merkezleri (SEM) ve nitelikleri itibariyle SEM faaliyeti yürüten merkezlerin Müdür/Başkan/Direktör’lerinden oluşmaktadır.  TÜSEM Konseyi’nin şu anda 88 üyesi bulunmaktadır.

TÜSEM Konseyi’nin temel amacı, Sürekli Eğitim Merkezleri’nde düzenlenen tüm eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme, belgelendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Sürekli Eğitim Merkezleri’nin daha aktif, daha yaygın ve daha kaliteli eğitim veren kurumlar haline getirilmesini sağlamaktır. Ayrıca TÜSEM Konseyi, Sürekli Eğitim Merkezleri’nin mali ve bürokratik sorunlarının yetkili merciler karşısında tek elden güçlü şekilde temsil edilerek çözümlenmesini sağlamak, ortak proje önerilerinde bulunmak, ortak eğitimlerin düzenlenmesinde koordinasyon görevini üstlenmek ve ulusal-uluslararası kurumve kuruluşlarla işbirliği yapmak için çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.