banner

Öğrenciler Tv’den sonra en çok internette zaman geçiriyor




RTÜK'ün Medya Okur Yazarlığı Dersi Araştırması'na göre ortaokul öğrencileri TV'den sonra en fazla internete zaman ayırıyor.

Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirileceği 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesi odak grup toplantılarının ikincisi Ankara'da düzenlendi.

1. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi İçin 3 Odak Grubu toplantısının ikincisi Bilkent Otel'de gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayelerinde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iş birliğinde, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesinde hayata geçirilen toplantıya çocuk medyası uzmanları katıldı.

Toplantının açılışını yapan RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İnci Özkan, çocukların TV izleme ve sosyal medyayı kullanma oranlarıyla ilgili bilgi verdi.

RTÜK'ün Medya Okur Yazarlığı Dersi Araştırması'na göre ortaokul öğrencilerinin TV'den sonra en fazla internete zaman ayırdığını belirten Özkan, 6112 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından alınan müeyyide kararlarında büyük bir oranın çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek yayınlardan oluştuğunu, bu durumun da RTÜK'ün konudaki hassasiyetinin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından toplantıya başkanlık yapan 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Strateji Danışmanı Necmettin Oktay katılımcılara çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş ve öneriler aldı.

İlki dün Eskişehir'de yapılan toplantılar 3 aşamadan oluşuyor. Toplantıların sonucunda 1. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi ve Uygulama Planı 2014-2018 Belgesi hazırlanacak.

Türkiye Çocuk ve Medya Hareketi'nin yol haritası olması öngörülen Strateji Belgesi için ayrıca çocuk ve yetişkin görüşü alınacak.

Strateji Belgesi yazımı ile ilgili çalışmalar Haziran-Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak. 2014-2018 yıllarını kapsayacak belgenin stratejik amaç, eylem ve göstergeleri yanında Uygulama Planı da oluşturulacak.

Strateji Belgesi Taslağı 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek kongrede müzakere edilerek sonlandırılacak ve Aralık 2013'te hükümete sunulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.