banner

Çocuklar okulda neden öğrenemiyor?




Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde okullarda çocukların neden öğrenemediğini sorguladı. Bolat, öğrenme konusunda ezberci eğitime karşı olduğunu belirtirken öğrenme sürecinde 'konu'ların sadece birer araç olduğunu asıl önemli olan şeyin 'kavram'lar olduğunu vurguladı.

Bolat, “Konular sadece bir araç. Asıl olan kavramlar. derslerde kavramlar değil, konular işlendiği için okullarda gerçek öğrenme olmaz. Eğer okullarda gerçekten öğrenmeyi sağlamak, eleştirel düşünmeyi geliştirmek, dersleri ilgi çekici hale getirmek ve eğitimi gerçek hayatla bağdaştırmak istiyorsak, dersleri konu bazlı değil, kavram bazlı işlemeliyiz.” dedi.

Özgür Bolat'ın bugünkü yazısı;

Bir öğretmen: “ İtirazım var!” diye ayağı kalktı.

“Tamam, ezberci eğitime karşıyız. Ama çocuklar bazı şeyleri ezberlemeli. Mesela, ülkenin başkentlerini ezberlemeden nasıl bilecekler?”

“Peki, bir şehri başkent yapan prensipler nedir hocam?” diye sordum.

Öğretmen biraz düşündü ve” Bilmiyorum.” dedi. Ben de ekledim.

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.