banner

MEB’den engellilere okuma yazma kursu




MEB, engelliler için okuma yazma kursu düzenleyecek. 17 Haziran ile 23 Ağustos arasında planlanan eğitimler için başvurular, 10 Haziran'dan sonra, belirtilen okullara yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okuma yazma bilmeyen veya çok az bilen görme, işitme ve ortopedik engelliler için okuma yazma kursu açacak.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderildi.

Yazıya göre, zorunlu eğitim öğretim çağını geçmiş, okuma yazma bilmeyen veya çok az bilen görme, işitme ve ortopedik engellilerin, açık ilköğretim okuluna devam edebilmeleri, öğrenimleri esnasında görme engelli durumuna gelen bireylerin Braille okuma yazma öğrenebilmeleri, bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirebilmeleri ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla yetişkinler için okuma yazma kursu düzenlenecek.

Bu kapsamda, görme engelli bireyler için Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu ve Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulunda, işitme engelliler için Denizli Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu ve Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler Ortaokulunda, Ortopedik engelliler için ise Ankara Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulunda, en az 10 kişinin başvurması halinde kurslar açılacak.

17 Haziran ile 23 Ağustos arasında planlanan eğitimler için başvurular, 10 Haziran'dan sonra, belirtilen okullara yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.