banner

2013 KPSS başvuruları bugün sona eriyor




2013 A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için yapılacak olan KPSS başvuru süresi uzatılacak mı?

ÖSYM, başvuruları 6 Mayıs’ta başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için adaylara ek başvuru süresi verilmeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada başvuru ücretini yatırmanın sınava başvuru yapmış olmak anlamına gelmediği uyarısı da yer aldı.

2013-Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) başvurular bugün sona eriyor.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2013 Kamu Personel Seçme Sınavına başvuruların 6 Mayıs'ta başladığı hatırlatıldı.

2013 KPSS ücretlerinin yatırılacağı bankalar

T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç), Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KPSS sonuçları kaç yıl geçerli?

ÖSYM, geçtiğimiz sene öğretmen adayları için KPSS süresini 2 yıldan bir yıla indirdi. KPSS’de diğer alanlar için sonuçlar iki yıl geçerli.

ÖSYM’den KPSS sonuçları ile ilgili başvuru kılavuzunda yapılan açıklama şöyle; KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder. 2012-KPSS LİSANS sonuçları öğretmen adayları hariç, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerliliğini korumaktadır. Bu sınava girmiş adaylardan, A Grubu Kadrolara başvuracak olanlar, puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2013-KPSS'ye girebilirler

290 bine yakın dün itibariyle başvuru yaptı

14 Mayıs itibarıyla başvuru yapan aday sayısının 290 bine yaklaştığı belirtilen açıklamada, sınavla ilgili başvuru süresinin saat 23.59'da sona ereceği bildirildi.

Sınav sürecinin aksamadan yürütülebilmesi için başvuru süresinin uzatılmayacağı kaydedilen açıklamada, başvuru ücretini yatırmanın sınava başvuru yapmış olmak anlamına gelmediği uyarısı da yer aldı.

Açıklamada, "Adayların ücreti yatırdıktan sonra internetten bireysel olarak veya başvuru merkezleri aracılığıyla başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca 2013 STS eğitim bilimlerine daha önce başvuru yapmış adayların sınav ücretleri KPSS cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına aktarılmıştır. Bu adayların da internet ortamında bireysel olarak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.