banner

Steve Jobs’ın okul notları görenleri şaşırttı




2011 yılında hayata veda eden ve arkasında büyük bir servet bırakan Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un okuldaki başarısının iş hayatındaki gibi olmadığı ortaya çıktı.

The Atlantic dergisinin Steve jobs hakkında yaptığı araştırma sırasında FBI’ın gizli belgelerinin arasından Steve Jobs’ın lise diploması çıktı.

Bilindiği üzere Steve jobs Reed Üniversitesinde geçirdiği 6 aylık sürenin ardından okulu bırakma kararı almış ve iş hayatına atılarak Atari şirketinde düşük seviyeli teknisyen olarak başlamıştı. Burada kazandığı deneyim ve Steve Wozniak ile birlikte Mac’i kurmuş ve daha sonra Steve jobs’ın başarı hikayesi başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde The Atlantic dergisinin Steve jobs hakkında yaptığı araştırma sırasında FBI’ın gizli belgelerinin arasından altın değerinde oldukça ilginç bir dosyaya erişildi. Bulunan bu belge ise Steve jobs’ın lise diplomasıydı. Bu araştırma ile 1968-1972 yılları arasında Homestead Lisesinde okuyan Steve jobs’ın lise ortalaması 4 üzerinden 2.65 olarak belgelenmiş oldu.

Yani bu belge sayesinde bir kez daha ortalama notlara sahip sayılabilecek bir öğrencinin tüm dünyayı peşinden sürükleyebilecek bir teknoloji üretebileceğini ya da biri okul hayatında fizikten en iyi notlara alıyor diye bu durumun onu Einstein yapmayacağını gördük.

İster okul sonuncusu olun ister okul birincisi siz siz olun hayallerinizden, hayallerinize inanmaktan ve mücadelenizden hiçbir zaman vazgeçmeyin.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.