banner

1919 kişi aynı anda 19 dakika kitap okudu




Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, gençlik haftası etkinlikleri dolayısıyla "19 Mayıs'ta 1919 Kişi 19 Dakika Okuyor" Projesi  kapsamında 1919 kişi aynı anda 19 dakika kitap okudu.

19 Mayıs Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile 19 Mayıs Belediyesi'nin işbirliğiyle hazırlanan "19 Mayıs'ta 1919 Kişi 19 Dakika Okuyor" Projesi, kitap severleri ilçe merkezindeki pazar yerinde buluşturdu.

19 Mayıs Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Dilek, burada yaptığı konuşmada, başarıya ulaşmada en büyük aracın bilgi olduğunu, okumanın da bilgiye ulaşmak için en kolay yöntemlerin başında geldiğini söyledi. İlçede ilk kez geniş katılımlı okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden Dilek, herkese okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından pazar yerinde bir araya gelen 1919 kişi, 19 dakika kitap okudu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı katkısıyla 8 bin 680 kitap

19 Mayıs Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Serkan Eroğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katkısıyla 8 bin 680 kitabın ilçeye gönderildiğini belirtti.

Okuma etkinliğine katılan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, bir arada kitap okumanın heyecanını yaşadıklarını anlattı.

Programın ardından kitap fuarı açıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.