banner

YÖK Başkanı Çetinsaya, Azerbaycan'da




Çetinsaya, Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov'la görüştü

Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) 3. Olağan Kongresi ve bazı temaslar için Azerbaycan'da bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov'la görüştü.

Cabbarov, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Çetinsaya ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını, görüşmede Azerbaycan-Türkiye arasında eğitim alanında işbirliği konularını masaya yatırdıklarını ve gelecekte yapılacak işlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

İki ülke arasında her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok iyi ilişkiler bulunduğuna işaret eden Cabbarov, ilişkilerin daha iyi noktaya götürülmesi yönünde çalışacaklarını belirtti.

YÖK Başkanı Çetinsaya da Türkiye'de eğitim alan yabancı öğrencilerle ilgili bazı yetki ve sorumlulukların Milli Eğitim Bakanlığından alınarak Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına verilmesiyle iki ülke arasında mevzuat çerçevesinde bazı sıkıntıların oluştuğunun hatırlatılması üzerine, kurumsal değişiklikler nedeniyle bazı sorunların yaşandığını, fakat bu sorunların aşıldığını kaydetti.

Avcı-Cabbarov görüşmesi ertelendi

Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Azerbaycanlı mevkidaşı Mikayıl Cabbarov'la bugün yapacağı görüşmesinin yarına ertelendiği bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.