banner

‘Değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer verilmeli’




Milli Eğitim Bakanı Avcı, Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer verilmeli" dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü geleneksel kültürümüzde değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Bir de halk deyişleri ve türkülerimizle değerleri çocuklara anlatmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum" dedi.

Bakan Avcı, Antalya Dedeman Otel'de düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi tarafından başlatılan ve 21 ilde de örnek alınarak uygulamasına başlanacak "Değerler Eğitimi"ne yönelik çalışmaları yürüten herkese teşekkür etti.

Sempozyum konuşmacılarına zaman kazandırabilmek için kısa konuşacağını belirten Avcı, "Bu çalışmaların bundan sonraki aşamalarnıda iki ögeye daha daha fazla yer verebilir miyiz diye düşünüyorum. Bir tanesi değerler eğitiminde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü geleneksel kültürümüzde değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Bir de halk deyişleri ve türkülerimizle değerleri çocuklara anlatmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Avcı, konuşmasını Pir Sultan Abdal'ın "Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim" ve Yunus Emre'nin "Geldi Geçti Ömrüm Benim" dizelerini okuyarak bitirdi. 

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın dünyada yaygınlaştığını, toplumda da gerginliğin, kavgaların son dönemde arttığını kaydetti. Geleneksel değerlerden uzaklaşmanın bunda etkili olduğuna değinen Altıparmak, gerginlik ve şiddete son vermek için "Değerler Eğitimi" adıyla proje geliştirdiklerini anlattı. Altıparmak, proje için toplumun her kesiminden destek aldıklarını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Değerler Eğitimi sayesinde okullardaki disiplin suçu ve devamsızlık oranlarında düşüş olduğunu bildirdi.

Bakan Avcı, sempozyumda İstiklal Marşı'nı okuyan Aksu Çalkaya 75. Yıl İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Elif Çukurkaya'yı öperek hediye verdi. Vali Altıparmak da Bakan Avcı'ya plaket sundu.

Sempozyum, yarın sona erecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.