banner

Emekli öğretmenin oğlu böyle isyan etti!




2 yıl önce Başbakan Erdoğan’ın Hopa ziyareti sırasında yapılan ‘HES’ protestosu sırasında polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun oğlunun bu fotoğrafı sosyal medyayı salladı.

2011 yılında Başbakan Erdoğan'ın Hopa ziyareti sırasında yapılan protesto gösterilerinde, polisin kullandığı biber gazı sonucunda hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş'ın bu fotoğrafı sosyal medyayı salladı.

Hopalı Metin Lokumcu’nun 31 Mayıs 2011'de biber gazı yüzünden yaşamını yitirmesi üzerinden 2 yıl geçti. Bu zaman zarfında olaya ilişkin hiçbir suçlu bulunamazken, devlet kurumları Lokumcu’nun kendi akciğer rahatsızlıkları sebebiyle öldüğünü savundular.

Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, 31 Mayıs’ı, olaylar sonrasındaki devlet terörünü, adli tıp mücadelesini ve yargı süreçlerini Türkiye’den Şiddet Hikayeleri’ne anlattı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.