banner

Okul örtbas etmek istedi, öğretmen yakalattı




Diyarbakır'da bir okulda yaşanan tecavüz olayını öğretmen açığa çıkardı.

tecavuz14 yaşındaki R.Ü., 4 kişinin tecavüzüne uğradı. R.Ü., arkadaşı şantaj yapınca olayı öğretmenine anlattı. Okul idaresinin olayı örtbas etmek istemesine rağmen öğretmen polise giderek tecavüzcüleri yakalattı.

Diyarbakır’da ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki R.Ü.’nün, yolunu kesen yaşları 15 ile 20 arasında değişen 4 kişi, zorla götürdükleri bir çatı katında tecavüz etti. Okuldaki bir öğrencinin bunu öğrenip şantaj yapması üzerine R.Ü., rehber öğretmen E.Y.’olanları anlattı. Müdürlerin olayı kapatmak istediğini öne sürerek polise başvuran öğretmen E.Y., 4 tecavüzcüden 3’ünün yakalanıp tutuklanmasını sağladı.
Diyarbakır’da babası bir süre önce vefat eden, annesi ve 7 kardeşiyle birlikte yaşan ilköğretim okulunu 8. sınıf öğrencisi R.Ü., geçen aralık ayında yolda yürürken aynı mahallede oturan 4 kişi tarafından önü kesildi. Bu kişiler R.Ü.’yü zorla bir evin çatı katına götürüp ters ilişkiye girdi.

Arkadaşı şantaj yaptı
Yaşadığı travmaya rağmen korkudan olayı kimseye anlatamayan R.Ü., eğitimine devam ederken bu kez aynı sınıfta okuduğu erkek öğrenci E.K., R.Ü.’nün tecavüze uğradığını öğrendi. Tecavüzcülerin arkadaşı olan E.K., R.Ü.’ye, “Eğer benimle birlikte olmazsan, bildiğim herşeyi okulda ve mahallede anlatacağım” diyerek kendisiyle ilişki kurmak istedi. R.Ü. kendisini reddedince E.K. da tecavüz olayını bazı arkadaşlarına anlattı.
Bunun üzerine R.Ü., başından geçenleri rehber öğretmeni E.Y.’ye anlatıp, “Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. Bu olayı ailemin kesinlikle duymasını istemiyorum. Öğrenirlerse beni öldürürler. Bana yardım edin” dedi.
R.Ü.’nün yazdığı dilekçe ile Okul Müdürü Ö.A.’ya çıkan öğretmen E.Y., durumu anlatarak, dilekçesini işleme koymasını istedi. Dilekçe işleme konulmayınca İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne durumu anlattı. Buradan da sonuç alamadığını söyleyen öğretmen E.Y., Kaymakamlık ile polise durumu iletti.
Kaymakamın da devreye girmesiyle hem idari hem adli soruşturma başlatıldı. Bir süre koruma altında tutulan R.Ü. daha sonra teslim edildiği ailesi ile birlikte bir yer yere nakledildi. Savcılık ve polisin yaptığı çalışmada kız öğrenciye cinsel istismarda bulunan 4 kişiden 3’ü yakalanarak tutuklandı.
(Milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.