banner

Sinema salonları bir milyon öğrenciyi ağırlayacak




"Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında gelecek yıl Türkiye genelinde bir milyon öğrenci, beyaz perdenin "büyülü" dünyasıyla buluşturulacak.

 

sinema_ogrenciler_mebKültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında gelecek yıl Türkiye genelinde bir milyon öğrenci, beyaz perdenin "büyülü" dünyasıyla tanışacak.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl başlayan proje kapsamında, pilot bölge olarak belirlenen Ankara ve 25 ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 45 okulda öğrenim gören ve çoğunluğunu hiç sinemaya gitmemiş çocukların oluşturduğu 8 bin öğrenci, Sinema Genel Müdürlüğü salonunda gösterilen filmleri izleme fırsatı buldu.
Düzenlenen etkinlikle Ankara'nın ilçelerinde öğrenim gören okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencileri beyaz perdenin "büyülü" dünyası ile tanışıp, keyifli zaman geçirdi.
Bu kapsamda, Türk sinema tarihinin ilk ve tek Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" filmi, öğrencilerin en çok beğendiği film oldu.

 

Mutluluğu mektuplara yansıttılar
Film gösterimlerinde çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlanması da amaçlanıyor. İlk kez sinemaya giden öğrenciler, yaşadıkları mutluluk ve heyecanı, Bakanlığa gönderdikleri mektuplara yansıttı.
Büyük ilgiyle karşılanan ve geleceğin sinema severlerini oluşturma noktasında önemli bir görevi yerine getiren projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2017'de Milli Eğitim Bakanlığı ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliğiyle tüm Türkiye'ye yayılması ve bu kapsamda bir milyon çocuğun sinema ile buluşturulması hedefleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dün imzaladıkları iş birliği protokolüyle iki Bakanlık tarafından öğrencilere yönelik yeni faaliyetler de gerçekleştirilecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.