banner

Heyet raporu alan sınıfta kalmayacak




İstanbul İdare Mahkemesi, uzun süreli tedavi gerektiren ve tutuklu öğrencilerin devamsızlığını 45 günle sınırlanmasına, “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Bu kararla, öğrenci heyet raporu alırsa yaptığı devamsızlık 45 gün içinde sayılmayacak.

Eylül 2013’te yenilenen yönetmelikle liselerde özürlü devamsızlık gün sayısının 45, özürsüz ise 10 günle sınırlandırıldı.

‘Wegener’ hastası olan Galatasaray Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi L.E.B’nin açtığı ‘devamsızlık’ davası karara bağlandı. İstanbul İdare Mahkemesi, uzun süreli tedavi gerektiren ve tutuklu öğrencilerin devamsızlığını 45 günle sınırlanmasına, “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Bu kararla, öğrenci heyet raporu alırsa yaptığı devamsızlık 45 gün içinde sayılmayacak.

Kaynak Hürriyeteğitim

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.