banner

Ortaokullarda en çok seçilen ders matematik oldu




MEB verilerine göre, ortaokullarda birinci eğitim öğretim yılının sonunda en çok tercih edilen seçmeli dersler, sırasıyla "matematik", "yabancı dil" ve "Kuran-ı Kerim" oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, ortaokullarda birinci eğitim öğretim yılının sonunda en çok tercih edilen seçmeli dersleri sırasıyla "matematik", "yabancı dil" ve "Kur'an-ı Kerim" olurken, en az seçilen dersler ise Braille Türkçe, Braille Matematik ve Türk Sanat Müziği olarak belirlendi.

 MEB'in 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci dönem itibariyle ortaokullarda seçmeli ders sayısı 66'ya yükseldi. Bu dersleri alan toplam öğrenci sayısı ise 5 milyon 960 bin 826 olarak belirlendi.

Bu dönem sonu itibariyle seçmeli dersleri alan öğrenci sayılarını gösteren istatistiklerden derlenen bilgilere göre, bu dönem boyunca en çok tercih edilen seçmeli ders 879 bin 335 öğrencinin tercih ettiği matematik uygulamaları dersi oldu.

Matematiği 851 bin 641 öğrenci tarafından seçilen yabancı dil uygulamaları izlerken, 682 bin 522 öğrencinin seçtiği Kur'an-ı Kerim seçmeli dersi üçüncü sırada yer aldı. 

Seçmeli derslerin tamamı olan 66 ders arasında en çok tercih edilen ilk onda yer alan diğer dersler şöyle oldu:

Seçmeli dersler                         Seçen Öğrenci Sayısı

Spor ve Fizik. Etkinlikleri..................435.147

Hz. Muhammed'in Hayatı.................404.963

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım...................328.382

Bilim Uygulamaları...........................314.778

Medya Okur Yazarlığı.....................310.325

Okuma Becerileri............................262.789

Halk Kültürü....................................212.640

Bu dersler arasında en az seçilen dersler ise 16 öğrencinin seçtiği Braille Türkçe dersini, sırasıyla 21 öğrenci tarafından seçilen Braille matematiği, 25 öğrencinin seçtiği Türk Sanat Müziği izledi.

Braille Türkçe seçen öğencilerin 13'ü Denizli'deki okullarda bulunurken, 3'ü ise Konya'daki okullardan seçimini yaptı. Braille matematik dersini seçen öğrencilerin ise tamamı Denizli'den olduğu belirlendi.

Türk Sanat müziği seçmeli dersini alan 25 öğrenciden 3'ü ise Aydın'daki okullardan, 22'si ise İzmir'deki okullardan tercih yaptı.

Seçmeli derslerin tamamı olan 66 ders arasında en az tercih edilen diğer dersler şöyle oldu:

Seçmeli dersler        Seçen Öğrenci Sayısı

Hafif Batı Müziği............. 30

Batik ..............................31

Çiçekçilik....................... 34

El Örgü Tek................... 41

Güreş............................ 67

Fotoğrafçılık...................70

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.