banner

Ortaokul öğrencileri de uyum eğitimine alınacak




Yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren ilkokul 1. sınıflarda olduğu gibi ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrenciler de okula uyum programına alınacak. Ortaokullara başlayacak öğrenciler için okullar 8 Eylül'de açılacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren ilkokul 1. sınıflarda olduğu gibi ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrenciler de okula uyum programına alınacak. Bu kapsamda 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren, ortaokullara başlayacak öğrenciler için okullar 8 Eylül'de açılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu yıl ilk kez ortaokula başlayacak öğrenciler için okula uyum programı uygulanacak.

 Program, ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin okula uyum sürecinde karşılaştıkları sorunları en aza indirmeyi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2013-2014 öğretim yılında 5. sınıfta öğrencilerin karşılaştığı uyum problemlerinin neler olduğunu ve sorunların aşılmasında uygulama önerilerinin neler olacağını, okul müdürleri, sınıf ve rehber öğretmenlerle öğrencilerin görüşleri doğrultusunda tespit etti.

Bu tespitlerin sonunda MEB, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren ilkokul 1. sınıflarda olduğu gibi ortaokul 5. sınıfta okuyacak öğrencilere yönelik uyum programının yapılmasını kararlaştırdı. Uyum programı kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda "hoşgeldin" karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş kaynaşma etkinlikleri ve okul kuralları tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yapılacak.

Ortaokul 5. sınıf öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının başlama tarihinden bir hafta önce okula başlayacak. Bu kapsamda, ortaokula yeni başlayacakların uyum eğitimi, 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Birinci kanaat dönemi ise 15 Eylül 2014 Pazartesi başlayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.