banner

MEB açık lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?




MEB açık lise (AOL) kayıt tarihleri ne zaman? Açık lise kayıtları nasıl yapılacak? Eğitimlerini açık liselerde sürdürmek isteyen ortaokul mezunu öğrencilerin, bu yıldan itibaren TEOG sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye kaydolduktan sonra açık liselere nakil yaptırması gerekecek. Açık lise kayıtları 1-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Eğitimlerini açık liselerde sürdürmek isteyen ortaokul mezunu öğrencilerin, bu yıldan itibaren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye kaydolduktan sonra açık liselere nakil yaptırması gerekecek. 

AA muhabirinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB bu yıl ilk kez düzenlediği TEOG sınavı sonuçlarına göre tüm liselere merkezi sınavla öğrenci yerleştirecek. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ortaokuldan mezun olarak eğitimini açık liseler ya da mesleki açık öğretim liselerinde devam ettirmek isteyenler için farklı bir uygulama yapılacak. 

Ortaokulu bu yıl tamamlayan öğrenciler, TEOG sınavı sonucunda aldıkları puana göre ortaöğretim, mesleki teknik eğitim ve din öğretimi genel müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecekler.

Zorunlu eğitimlerini örgün eğitim kurumları dışında açık öğretim okullarında sürdürmek isteyen öğrenciler de kendilerine en uygun bir ortaöğretim kurumunu tercih ederek kaydolduktan sonra gerekli belgelerini alarak ülke çapında açık öğretim okullarının irtibat bürosu görevini yürüten halk eğitimi ve mesleki eğitim merkezleri ile meslek liselerine başvurarak açık öğretim okullarına süresi içinde kayıt yaptırıp öğrenimlerini sürdürebilecekler.  

Açık öğretim liselerine 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem kayıtları, 1-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 

Sınav merkezi sayısı 710'a çıktı

Öte yandan MEB, açık öğretim liselerinde kayıtlı 1 milyonun üzerindeki öğrenci için 81 il merkezinde yapılan sınavları ilçelere de yayarak 710 merkeze çıkardı. 

Açık öğretim lisesinde aktif öğrenci sayısı 901 bin 487, mesleki açık öğretim lisesinde ise 301 bin 499.  Açık öğretim lisesi, kuruluşundan bu yana 650 binden fazla öğrenci mezun etti. Mesleki açık öğretim lisesinden ise 188 bin 500 öğrenci mezun oldu. 

Açık öğretim liselerine ilköğretim mezunu, ortaokul mezunu veya liseyi terk edenlerle, yurt dışında okuyup denklik belgesi alanlar kayıt yaptırabiliyor. 

Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinde oluşturulan irtibat büroları aracılığıyla yürütülüyor. Açık öğretim lisesi, Avrupa ve Orta Doğu'da eğitim faaliyeti yürütüyor ve 18 merkezde sınavlar yapılıyor. Mesleki Açık Öğretim Lisesinin ise Belçika Brüksel'de imam hatip alanında yurt dışı programı uygulanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.