banner

TEOG birinci dönem sınavları 26-27 Kasım'da yapılacak




Liselere giriş TEOG merkezi ortak sınavları ne zaman? TEOG 2014-2015 merkezi ortak sınav tarihleri açıklandı. 2014-2015 TEOG hangi derslerden yapılacak? TEOG birinci dönem sınav tarihleri ile TEOG ikinci dönem sınav tarihleri…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından SBS’nin yerine geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilen TEOG kapsamında 6 temel dersten yapılan merkezi ortak sınav tarihleri belli oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilen 8. Sınıf merkezi ortak yazılı sınavların tarihleri belli oldu. Merkezi ortak sınavların birinci dönemi bu yıl 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak. İkinci dönem merkezi ortak sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılması planlanıyor.

Bakanlık, TEOG kapsamında yapılacak merkezi ortak sınavlara ilişkin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 8. Sınıf öğrencilerinin bilgilerinin e-okul sisteminde güncel tutulması, sınavların yapılacağı bina durum güncellemelerinin haftalık olarak yapılması uyarısında bulundu. Ayrıca yazıda, söz konusu işlemlerin 3 Ekim 2014 tarihine kadar e-okul sistemi üzerinden tamamlanması gerektiği ve ilerde oluşabilecek öğrenci mağduriyetinin de önüne geçilmesinin önemi belirtildi. 

2014-2015 TEOG hangi derslerden yapılacak?

8. Sınıfların liseye geçişte tek sınav yerine toplam 6 dersten gireceği sınavların; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi.

TEOG, hangi konuları kapsıyor?

Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından sınav tarihine kadar yapılan ders konularını; ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.

TEOG konu dağılımları ve ders çizelgeleri

Merkezi Sistem Ortak Sınav Yapılacak Derslerin Çalışma Takvimine Göre Ünite/Öğrenme Alanı/Konu/Kazanımların Dağılım Çizelgeleri

İndirmek İçin Tıklayınız...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.