banner

''O artık bizim çocuğumuzdur''




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: ''Çocuğa yönelik çalışmaların yanı sıra adli olarak olay aydınlandığı zaman da bu istismarı yapanların cezalandırılması için çocuğun yanında yer alacağız''

fatma_sahinAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adana Ceyhan'da karakola sığınan ve vücudunda darp izleri tespit edilen 6 yaşındaki çocuk ile ilgili, ''Çocuğa yönelik çalışmaların yanı sıra adli olarak olay aydınlandığı zaman da bu istismarı yapanların cezalandırılması için çocuğun yanında yer alacağız. O artık bizim çocuğumuzdur'' dedi.
Şahin, Adana Ceyhan'da karakola sığınan ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edilen 6 yaşındaki çocuk ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Çocuğun travmaya uğradığını, bu nedenle hemen koruma altına alındığını ve kendini güvende hissedeceği bir ortam sağlandığını ifade eden Şahin, bu yaşta travmaya uğrayan bir çocuğun en önemli sorununun erişkinlere güven kaybı ve korku olduğunu vurguladı.
Bu nedenle çocuk psikiyatrisi ile işbirliği yapılarak zaman geçirilmeden çocuğun değerlendirildiğini bildiren Şahin, tedavi ve izlemin uzmanlar tarafından yürütüleceğini belirtti.     
Adana'ya gidecek
Bakan Şahin açıklamasında, gerekli inceleme ve değerlendirmede bulunmak için bu akşam Adana'ya gideceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:
''Bu olay açık bir çocuk istismarıdır. İstismara uğrayan çocukların korunması, rehabilitasyonu birinci öncelikli görevimizdir. Temel yaklaşımımız çocukların ihlal ve istismarını önlemeye yöneliktir. Ancak önlenemediği durumlarda bu vakada olduğu gibi koruma ve rehabilitasyon çalışmalarını önemsiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi biz çocukların tarafıyız. Çocuğa yönelik çalışmaların yanı sıra adli olarak olay aydınlandığı zaman da bu istismarı yapanların cezalandırılması için çocuğun yanında yer alacağız. O artık bizim çocuğumuzdur.''
Şahin, ihmal ve istismara uğradığı görülen, düşünülen çocukların görmezden gelinmemesi, kendilerine haber verilmesi çağrısında bulunarak, ''Amaç travma olduktan sonra değil, olmadan müdahale edebilmektir. Bu çocuklar hepimizin'' vurgusunu yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.