banner

Öğrenciler Suriyeliler için Gönül Köprüsü kurdu




Elazığ'da lise öğrencileri ile öğretmenlerinin görev aldığı "Gönül Köprüsü" projesi ile Suriyeliler için gıda ve giysi gibi ihtiyaç malzemeleri toplandı.

gonul koprusuElazığ'da 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, başlattıkları "Gönül Köprüsü" projesi ile Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor.

Proje kapsamında, ilde yaşayan Suriyeli sığınmacılar için temel gıda malzemesi, elbise, ayakkabı, oyuncak, mobilya, beyaz eşya ve yakacak toplandı. Proje nedeniyle zamanlarının büyük bölümünü okulda geçiren öğrenciler, yardımların temizlenmesi ve paketlenmesine de katkı sağlıyor.

Okul müdürü Fetullah Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilere toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Kılınç, "Öğretmen ve öğrencilerimizin tamamen içerisinde olduğu, yoğunluklu olarak paylaşım süreci olan bir projedir. Dolayısıyla bu projeyle aslında eğitim sistemimizde de var olan bir amacı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizi bedenen, ahlaken ve ruhen iyi birer vatandaşlar ve iyi bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz'' dedi.

Proje koordinatörü tesisat bölümü öğretmeni Ali Can Kaplan da proje kapsamında öğrencilerin, ev ve çevrelerinde kullanılmayan eşyaları tespit ettiğini, daha sonra bunların ilgili kurumlardan edinilen ihtiyaç sahibi ailelerin yer aldığı listeye göre sınıflandırıldığını dile getirdi.

Yardım malzemelerinin, tahsis edilen araçlarla toplandığını anlatan Kaplan, şu bilgileri aktardı:

"Bu projeye başlarken asıl düşüncem, sosyal yardımlaşmanın yanı sıra bizim 14-15 yaşında küçücük bedenlere sahip olan öğrencilerimizin aslında ne kadar büyük yüreklerinin olduğunu ispat etme çabasıydı. Bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Projenin gerçek sahibi öğrencilerime canı yürekten teşekkür ediyorum ve onları tek tek alınlarından öpüyorum."

Öğrenci Selma Ersin ise ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmak amacıyla bir araya gelerek çalışma yaptıklarını vurguladı.

Öte yandan, yardımsever vatandaşların, toplanan yardım malzemesinin dağıtımında görev almak üzere projeye katkı sağlayabileceği bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.