banner

Liseler arası bilgi yarışması birincilerine burs ödülü




İstanbul Maltepe Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Liseler arası bilgi yarışması’ birincileri, Cumhuriyet Altını ve  yüzde yüz öğrenim bursu ile ödüllendirildi.

liselerMaltepe Üniversitesi tarafından matematik, geometri ve fen bilimleri dalında bu yıl ilki düzenlenen Liselerarası Bilgi Yarışması’nda 3 gün boyunca 384 öğrenci ter döktü. İstanbul genelinde 128 okulun katıldığı yarışmada 17 lise finale kaldı. Maltepe Üniversitesi etkinlik boyunca tam 4 bin lise öğrencisini ağırladı.

Gelenekselleşmesi düşünülen yarışmanın amacı, matematik, geometri ve fen bilimleri derslerini öğrencilere sevdirmek, bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, takım çalışmasını desteklemek ve öğrencilerin kendilerini sınayabileceği bir ortam hazırlamak.

İstanbul’un iddialı okullarının katıldığı bilgi yarışmasında Nişantaşı Anadolu Lisesi Öğrencileri bir çok fen lisesini geride bırakarak birinci oldu. Tüm liselerin 3 kişilik gruplar halinde yarıştığı bilgi yarışmasında Nişantaşı Anadolu Lisesi’nin üç öğrencisinden her birine Maltepe Üniversitesi’nden yüzde yüz öğrenim bursu ve Cumhuriyet Altını hediye edildi.

İkinci olan okul ise Özel Topkapı Fetih Fen Lisesi’ydi. Onlar da yüzde elli öğrenim bursu ve yarım altın ile ödüllendirildi. Üçüncü olan Özel İstanbul Ananfen Fen Lisesi Öğrencileri ise yüzde yirmi beş öğrenim bursu ve çeyrek altın ile ödüllendirildi. Ayrıca ilk ona giren tüm öğrencilere çeyrek altın hediye edildi.

Birinci olan Nişantaşı Anadolu Lisesi Öğrencileri hediyelerini İstanbul Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen’in elinden aldı. Öğrencileri tek tek tebrik eden Köymen  “Önümüzdeki yıllarda üniversiteli olacak öğrencilerimize bu yarışma sayesinde şimdiden üniversite havasını teneffüs ettirdiğimiz için mutluluk duyuyorum” diyerek katılan tüm liselerin öğrenci ve yöneticilerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.