banner

Yaz sıcaklığı 1 derece artacak




Türkiye'de 2012 yaz mevsiminin, normallerden 1 derece sıcak geçmesi bekleniyor.

yaz_sicakligiMeteoroloji Genel Müdürlüğü Araştırma Dairesi Başkanı Hayreddin Bacanlı, gözlemlere dayalı  yapılan analizlere göre Türkiye yaz mevsimi sıcaklıklarında 100 yıllık periyotta 1,5 derece artış beklendiğini söyleyerek, ''Mevsimlik tahminlere göre Türkiye'de 2012 yaz mevsiminin, normallerden 1 derece sıcak geçmesi beklenmektedir'' dedi.
Bacanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '' yaz aylarında Türkiye'nin sıcaklık ve nem oranı yüksek olan Akdeniz, Ege ve Marmara gibi kıyı bölgelerinde, sıcaklıkların normallerden 1 derece daha sıcak olacağı beklentisine nispi nem etkisi de eklendiğinde hissedilen sıcaklıkları oldukça arttıracağı düşünülmektedir'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.