banner

Çocukların çevre sevgisi okul duvarlarına yansıdı!




Panasonic’in ilköğretim öğrencilerine çevreyi korumanın yollarını öğretmeyi amaçlayan eğitim projesi Okulumuz Yeşil!’de anlamlı sergi! Panasoni Türkiye’nin katkıları ve çalışanlarıyla birlikte İstanbul Gültepe Cengizhan İlköğretim Okulu öğrencileri okullarının duvarlarını projede öğrendikleriyle süsledi. 

Çocukların çevre sevgisi okul duvarlarına yansıdı! Kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2018 itibarıyla elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic, tüm dünyada çevre bilincini genç nesillere aşılamayı hedefleyen, dünya çapında bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Okulumuz Yeşil!” (Eco Kids) eğitim programını geçtiğimiz yıl Türkiye’ye taşımıştı.

Okulumuz Yeşil!’de ikinci dönem 6 Nisan tarihinde başladı. Programa dahil olan İstanbul Gültepe Cengizhan İlköğretim Okulu öğrencileri Okulumuz Yeşil! programında öğrendiklerini okullarının duvarına yansıttılar. Programda dağıtılan ve öğrendikleriyle doldurdukları Çevreci Resimli Günlüklerin yanı sıra iklim değişikliği, küresel ısınma, çevre kirliliği, sera gazlarının atmosfere etkisi ve gezegeni korumanın yollarına dair öğrendikleri her şeyi okul duvarlarına kendi elleriyle çizen öğrenciler hem eğlenceli hem de öğretici bir günün keyfini çıkardı.

“17 bin öğrenciye çevreci eğitim sunacağız”

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar Okulumuz Yeşil programının ilk yılda elde ettiği başarıyı tekrarlamak istediklerini belirtti ve ekledi: “Sürdürülebilir yaşam ve çevre duyarlılığı yüksek bir toplum Panasonic’in tüm faaliyetlerinin merkezinde yer alan unsurlardır. Bu anlamlı programın Türk çocuklarının gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Programa başladığımızda Türkiye’de 14 bin öğrenciye çevreyi korumanın yollarını öğretmeyi hedefliyorduk. Gün itibariyle bu rakamı şimdiden aşmış bulunuyor, 2013 yılı itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 17 bin öğrenciye bu eğitimi sunacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

Öğretmenler kendi çevreci ders planlarını ücretsiz oluşturuyor

Okulumuz Yeşil! eğitim programı www.panasonic.com.tr adresinden takip edilebiliyor. Sitede öğretmenlere kendi çevreci derslerini oluşturabilmeleri için ücretsiz eğitim materyalleri, dokümanlar, videolar ve yardımcı ders planları yayınlanıyor. Panasonic bu materyalleri öğretmenlere tamamen ücretsiz olarak temin ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.