banner

Vali kimsesiz çocuklar için sahneye çıktı!




Sivas'ta kimsesiz çocuklar için sahnelenen oyunda, Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç rol aldı.

Sivas Kongre Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ''Pamuk Kız'' adlı tiyatro oyununda, Vali Kolat, Emniyet Müdürü Seyhan ve futbolcu Erman, sahneye çıkarak unvanlarıyla rollerini oynadı.

Tiyatro oyununun ortaya çıkmasına öncülük eden 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Pınar Satıcı, yaklaşık 3 ay önce bir rüya gördüğünü anlattı. Bu rüyanın üzerine öğretmenleri ve arkadaşlarıyla oyunu hazırladıklarını belirten Satıcı, sahneyi arkadaşlarına bıraktı.

Oyunda, Pamuk Kız'ın yedi cücelerle tanışma anında sahneye çıkan futbolcu Erman Kılıç, kendisini tanıtarak, rol gereği istek üzerine bir türkü söyledi.

Daha sonra Emniyet Müdürü Seyhan ise ''Keloğlan'' ile ''Pamuk Kız''ın düğünün yapıldığı bölümde oturduğu protokol koltuğundan oyuna müdahale etti. Seyhan'ın, ''Valisiz düğün olmaz'' ifadesi üzerine Vali Kolat, sahneye çıkarak ''Pamuk Kız'' rolündeki öğrenciye cumhuriyet altınları armağan etti. Kolat, oyunda rolü gereği öğrencilerle bir süre halay çekti. Kolat, oyun sonrasında yaptığı konuşmasında ise ''Polis zoruyla çıktık'' diyerek espri yaptı.

Oyunun güzel bir çalışma olduğunu belirten Kolat, ''Özellikle sosyal hizmetlerden çocuklarımızı dahil etmeniz ve konuyu onların üzerine kurmanız çok güzel oldu. Bir de bildiğimiz Keloğlan'ın böyle Sivas versiyonunu hiç izlememiştik. Çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum'' diye konuştu.

Emniyet Müdürü Seyhan, oyunda rol almaktan çok mutlu olduğunu belirterek, kendisi için başlangıç olduğunu, önümüzdeki yıllarda daha büyük roller beklediğini söyledi.

Sivassporlu oyuncu Erman Kılıç da oyunda rol almasını sağlayanlara teşekkür etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise oyuna küçük de olsa katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Sivas Kongre Lisesi Müdürü Eyüp Tanyıldız, oyunu bir rüyanın peşinden giderek ortaya çıkardıklarını belirterek, ''Çocuklarımıza, öğrencilerimize 'Rüyalarınızın peşinden gidin' mesajını vermek istedik. Hayalleri, rüyaları olmayan, yaşadığı ülkeye, millete hizmet edecek ufka da sahip olmaz'' dedi.

Oyunun sonunda okul müdürü Tanyıldız tarafından Vali Kolat, Emniyet Müdürü Seyhan, futbolcu Erman Kılıç ve Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay'a ''Oyunculuk beratı'' verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.