banner

Ataması yapılmayan öğretmenler’den örnek davranış!




Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), depremzedeler için Afyonkarahisarda 5 günde 8 koli kitap topladı.

Kitapları 2011in Ekim ve Kasım aylarında depremle sarsılan Vanın Özalp İlçesi Sağmalı Beldesine gönderdiklerini belirten AYÖP Basın Sözcüsü Canan Kılınç, "Bizler atamamız yapılmasa da öğretmeniz. Öğrencilerin kendilerini yetiştirebilmesini istiyoruz" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir okula yerleştirmeyen eğitimcilerin kurduğu Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Ankara, İzmir ve Afyonkarahisarda kitap toplama kampanyası yürütüyor. AYÖP üyeleri, Afyonkarahisarda 5 günde 8 koli kitap topladı. Toplanan kitaplar, Vanın Özalp ilçesine bağlı Sağmalı Beldesindeki ilköğretim okulunun kütüphanesinde kullanılacak.

Kütüphane için kitap

Afyonkarahi-sardaki kampanyayı yürüten AYÖP Basın Sözcüsü Canan Kılınç, "Vanda meydana gelen depremden sonra Sağmalı Beldesine atanan Canan Set adlı arkadaşımızdan, kütüphanede kitap olmadığını öğrendik. Biz de bu nedenle kitap toplamaya karar verdik" dedi.

Ankara ve İzmirde de kampanya var

Öğrencilerin kitap okuyarak kendilerini geliştirebileceğini belirten Kılınç, "Ankara ve İzmirdeki arkadaşlarımız da başka yerlere kitap gönderecek. Bizim gönderdiklerimiz arasında ilköğretim çocuklarının yararlanabileceği roman, ders kitabı, alıştırma kitabı, sözlükler bulunuyor. 8 kolide 1000i aşkın kitabı, kargo aracılığıyla gönderiyoruz. Kampanyamız bitmiş değil. Kitap ihtiyacı olan arkadaşlarımız, kitap vermek isteyen arkadaşlarımız, Ataması Yapılmayan Öğretmenlen Platformunun internet sitesinden bize ulaşabilirler" diye konuştu.

Öğretmenlikten vazgeçmek yok

Eğitim fakültelerinde birer öğretmen olarak yetiştirildiklerini hatırlatan Kılınç, bu doğrultuda öğrencilerin faydanalanabileceği girişimlerde bulunduklarını vurguladı. Kılınç, şöyle devam etti:

"Atamamız yapılmamış olsa da biz öğretmen olarak yetiştirildik. Öğrencilerimize ve atanmış öğretmen arkadaşlarımıza yardım etmek istiyoruz dk-apotek.com. Sayın Bakanımız Başka iş bulsunlar, atama yapamıyoruz dese de biz atama yapabileceklerine inanıyoruz. Öğrencilerin daha iyi gelişmesi için yardım yapmayı da sürdüreceğiz. Atanmamış olabiliriz, ama öğretmeniz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.