banner

Öğretmenlere 4+4+4 yaz eğitimi programı netleşti




Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 yasasıyla değişen yeni eğitim sistemini anlatmak için sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerini eğitime alıyor. 3 hafta okul kapandıktan sonra, 2 hafta da okul başlamadan önce verilecek eğitimle 258 bin öğretmenin sistemi içselleştirmesi amaçlanıyor.

ogretmenlere yaz eğitimi netleşti4+4+4 yasası yürürlüğe girdi, eğitim sistemi sil baştan değişti. Milli Eğitim Bakanlığı değişen sistemi anlatmak için temel eğitim öğretmenlerine yönelik bir mesleki eğitim çalışması hazırladı.

Okul bittikten sonra 3 hafta, okul başlamadan önce de iki hafta süreyle bu yıl tam 258 bin öğretmen eğitilecek ve bu her yıl tekrarlanacak. Ayrıca kış dönemlerinde ve haftasonlarında da benzer eğitimlere ağırlık verilecek.

Buna göre Haziran ayında sınıf öğretmenleri ile okul öncesi öğretmenlerine bir haftalık uzaktan eğitimin ardından, iki hafta boyunca yüz yüze eğitim verilecek. Amaç 4+4+4 yasasının öğretmenlerce anlaşılması.

4+4+4 yasasının dışında öğretmenlere bakanlıktaki yeniden yapılandırma hakkında da bilgi verilecek, eğitimde iletişimin rolü üzerinde durulacak.

Öğrenci merkezli eğitimin avantajları, okulda ve sınıfta beden dilinin nasıl kullanılacağı, çoklu zeka kuramı, öğrenciyi tanıma, kaynaştırma gibi başlıklar da verilecek eğitimin kapsamında.

Eğitimi kim verecek?

Uzaktan eğitim sırasında öğretmenlerin karşısına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de çıkacak, Müsteşar Emin Zararsız da. Bir haftalık eğitimde Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu aile çocuk ve öğretmen'i anlatacak, eski talim terbiye kurulu başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk sınıfta beden dilini. Öğretmenlere, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Yılmaz da öğretmenlik mesleğinde etik dersi verecek.

(cnntürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.