banner

54 yıllık Adana Koleji yarının nesillerini yetiştiriyor




Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel, amaçlarının kendi kültürünü ve tarihini bilen, ulusal değerlere sahip, evrensel düşünebilen, sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini yaşama aktarabilen, üretken, özgüveni yüksek, bugünün ve yarının dünyasında yer alabilecek gençlik yetiştirmek olduğunu söylüyor.

Adana’nın ayakta kalan en eski kurumu Adana Koleji, okul organizasyonu, akademik yapısı ve ders programlarıyla klasik okul anlayışını yıkıyor. Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel, amaçlarının kendi kültürünü ve tarihini bilen, ulusal değerlere sahip, evrensel düşünebilen, sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini yaşama aktarabilen, üretken, özgüveni yüksek, bugünün ve yarının dünyasında yer alabilecek gençlik yetiştirmek olduğunu söylüyor.

54 yıl önce eğitim-ve öğretime başlayan, 1961-62 öğretim yılında “Bosnalılar Köşkü” adıyla anılan binaya taşınan Adana Koleji ilk mezunlarını 1964-65 öğretim yılında verir. Adana Koleji 1975-76 öğretim yılında Baraj Yolu’ndaki kendi binasına taşınır. 1982-83 öğretim yılından itibaren bazı derslerin öğretimini yabancı dille yapan “Anadolu Liseleri” statüsüne geçer ve öğretim süresi 7 yıla çıkarılır. 1990-91 öğretim yılında Adana’nın ilk özel fen lisesi Özel Adana Koleji bünyesinde “Özel Adana Fen Lisesi” adıyla eğitim-öğretime açılır. 2002 yılında kurum, Adana Koleji Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları A.Ş. adıyla şirkete dönüşür. 1992 yılında Genel Müdürlüğü getirilen Leyla Göksel, 2007 yılında da Kurucu Temsilciliğini de üstlenir.

Adana Koleji olarak Atatürkçü eğitimi ve nitelikli öğretmeni savunarak çağdaş eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Adana Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Leyla Göksel, “Atatürk, bireylerin her yönüyle örnek alması gereken bir lider, bir yol gösterici ve öğretmendir. Atatürkçü eğitim; toplumun kalkınmasına, ileri atılımlar yapmasına olanak tanıyan bir düşünce sistemi olup bilime dayanır. Çağdaş eğitim; felsefesi, ilkeleri, kapsamı ve yöntemiyle çağa uygun olan eğitimdir. Çağdaş eğitimde birey, davranışlarını kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak değiştirir. Öğretmen, öğretim kurumlarında çocukların, gençlerin ya da yetişkinlerin istenilen öğrenme yaşantılarını kazanmalarına rehberlik eder, yön verir. Bilgi, görgü ve yaşantısıyla branşında başkalarının yetişmesine, gelişmesine yardım eder. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve bilimsel yolda düzenli, planlı ve yöntemli etkileşimleri ancak ‘nitelikli öğretmenlerle sağlayacağımıza inanıyoruz” diyor.

ÇAĞIN GEREKTİĞİ OKUL OLMAK YAPIMIZDA VAR

Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel“Çağın istediği okul olma özelliğimizi korumak için bir mücadele içinde olmadık; çünkü yapımızda var” diyen Göksel, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdiklerini ifade ederek konuşmasına devam ediyor: “Projeler geliştirirken ortak akılla hareket ederiz. Demokratik tavır sergileyen yönetim anlayışına sahip olmamızdan dolayı karar alırken bir sıkıntı yaşamayız. Kurumumuz ilimizdeki resmi ve özel kurumlarla işbirliğinin yanında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yakın işbirliği içerisinde bulunmaktadır. Bugüne dek, başarılı, alanlarında kendini kanıtlamış öğretmenlerin görev yapmak için tercih ettiği bir okul olması; YGS-LYS-SBS’de öğrencilerimizin sınavla öğrenci alan üniversitelere yerleşme oranının yüksek olması; köklü bir okul olduğundan kuşaklar arası iletişimi daha rahat sağlaması; bulunduğu çevrede sportif ve akademik yönden başarılı bir okul olarak bilinmesi; disiplini ön planda tutması; kurucunun ve kurucu temsilcisinin öğretmen olması okulumuzun artılarından birkaçı. Ayrıca sevgi, ilgi, bilgi, öğrenen ve öğreten kurum, fedakârlık, takım çalışması, çağdaşlık ve özgünlük, demokratik yönetim, özgüven ve otokontrol, etik değerlere bağlılık, verimlilik ve yenilikçilik, kültürel değerlere saygı diyerek yola çıkıyoruz. Amacımız, ülkemizde kendi kültürünü ve tarihini bilen, ulusal değerlere sahip, aynı zamanda evrensel düşünebilen, sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini yaşama aktarabilen, üretken, özgüveni yüksek, bugünün ve yarının dünyasında yer alabilecek gençlik yetiştirmek.”

ADANA KOLEJİ’NİN TERCİH EDİLME NEDENLERİ

Leyla Göksel, Adana Koleji’nin tercih edilmesinde etken olan özellikleri şöyle sıralıyor;

-              Adana Koleji, okulu seçkin eğitimcilerden oluşturur, okul kurallarını ve disiplini benimsetmeyi kurumsal bir ilke sayar. Okul güvenliğini sağlamayı önemser ve bunun için her türlü fedakarlıkta bulunur.

-              Karma eğitim ortamında, öğrencilerinin eğitim ve öğretimden eşit olarak yararlanmalarını sağlar. Öğrencilerinin performanslarını iyi takip eder, projeler sunar, ev ödevleriyle otokontrollerini elinde tutar.

-              Öğretmen- öğrenci, öğretmen veli, okul aile birliği ilişkilerini üst düzeyde tutar. Okulda yürütülen çalışmalarda ve etkinliklerde özel sorumluluklar yükler, sorumluları özenle seçer.

-              Öğrencilerini okumaya teşvik eder, okul kütüphanesini geliştirir ve kullanılması için öğretmenlerini örgütler.

-              Okulun etkili bir kurum haline getirmek için önemli bir araç olan, bir yol haritası niteliği taşıyan, eğitimin öğretimin niteliğini güvence altına alan, stratejik planı ve okul gelişim planını hazırlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.