banner

'Veliler için güvenilir ve başarılı bir eğitim ortağı: Sevinç Eğitim Kurumları'




Gizem Şeker - Sevinç Eğitim Kurumları Kayıt Koordinatörü 

gizem_seker_sevinc_koleji“Sevinç Eğitim Kurumları olarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde geniş bir coğrafyada hizmet verme hedefimizi sürdürüyoruz. Bu dönemde, toplamda 7 anaokulu, 4 ilkokul, 5 ortaokul, 5 lise ve 28 kurs merkezi ile öğrencilere eğitim imkanı sunacağız. Yeni eklenen lokasyonlar, eğitim kalitesi, altyapı olanakları ve ulaşım kolaylıkları başta olmak üzere bir dizi kriter göz önünde bulundurularak titizlikle belirleniyor.”

Veliler neden markanızı tercih etmeliler?
Sevinç Eğitim Kurumları olarak 38 yıllık köklü bir eğitim geçmişine sahip olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Temel hedefimiz, eğitim alanındaki köklü deneyimimiz ve istikrarlı başarılarımızdan güç alarak, ilkeli eğitim anlayışımızı ve güncel eğitim metodlarımızı ülkemize ve dünyaya katkı sağlayacak olan gelecek nesillerimizle buluşturarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine ve Atatürk İlkelerine bağlı, çağdaş, kendini her alanda geliştirmiş, en az iki dil konuşabilen, global düşünüp yaşayabilen, katma değer üreten, yetenekleri gelişmiş ve idealleri yüksek bireyler yetiştirmektir. Eğitim modelimiz ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış olup öğrencilerimizin bireysel gelişimine odaklanan bir yaklaşımı benimsemektedir.
Her bir öğrenciyi bireysel olarak tanıma ve destekleme amacı güden eğitim modelimiz ve müfredatımız öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına ve değişimlere uygun olarak hazırlandığı gibi akademik başarılarımız ve öğrenci başarı hikayelerimiz, markamızın gücünü ortaya koymaktadır. Ayrıca, rehberlik ve destek hizmetlerimizin kalitesi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine verdiğimiz önem ise öğrencilerimizin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal açıdan da başarılı bireyler olmalarını destekler.
Son olarak güvenlik önlemlerimiz ve çocukların fiziksel, duygusal güvenliğini sağlamak adına aldığımız önlemler, velilerin çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir ortam sunmamızı sağlamaktadır. Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde Sevinç Eğitim Kurumlarının veliler için güvenilir ve başarılı bir eğitim ortağı olduğu rahatlıkla ifade edilmektedir.
Akademik başarı konusunda Türkiye’nin önde gelen kurumu olmamızın yanı sıra aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımı teşvik ederek öğrencilerimizin geniş bir perspektife sahip olmalarını sağlamakla birlikte sadece sınav başarısının çocuklarımızı mutlu etmeye yetmediğini görmek için yeterince tecrübemiz oldu. Mutlu bir neslin daha doğrusu geleceğe gülümsemek için kuşanmamız gereken temel yeteneklerin birden fazla olduğunu iyi biliyoruz. Öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz bu tecrübeleri şöyle sıralamak isterim:
* Ana dilimiz Türkçeye çok iyi derecede hâkim olmak, yazabilmek, anlayabilmek,
* İkinci dili anadili gibi konuşabilmek ve okuyup yazabilmek,
* Üçüncü dili çok iyi konuşabilmek ve ilave dillere yatkın olmak,
* Akademik olarak hedefine ulaşabileceği yetkinlikte olmak,
* Sosyal olarak dünyanın her yerinde başarılı ve mutlu olabilmek,
* Sanat kültürüne sahip olmak, zevk ve estetik açıdan yeterince gelişmişlik,
* Spor dallarına kültür olarak hâkim olmak ve en az üç spor dalında sürekli faaliyet göstermek,
* Teknolojik alanda tüm gelişmelere hâkim olabilecek altyapıya sahip olmak,
* Ticari alanda girişimcilik ruhuna sahip olmak veya girişimcilik kültürüne hâkim olmak,
* Temel eserlerin tamamını okumak yanında hem Doğu hem de Batı kültürü okumaları yapmak,
* Evrensel etik ve ahlak normlarına sahip olmak ve hayatını buna göre yaşamayı bilmek,
* Değerler eğitimine sahip olmak ve dünyaya uyum sağlayarak kendi öz kültürünü yaşayabilmek.

Bu maddelerin çok daha fazlası eğitim ideallerimiz içerisinde bulunmaktadır. Dolayısı ile sadece bir veya birkaç alanda çocuklarımızı başarılı kılmak bizim için yeterli olmayıp çağın gerektirdiği tüm donanımlara çocuklarımızın sahip olması en önemli önceliğimizdir.

Doğru okul seçmenin kriterleri nelerdir?
Okul seçimi, öğrenci ve ailesi için önemli bir karardır ve çeşitli faktörlere dikkat etmek gerekir. Göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerlerden birkaçını sıralamak gerekirse:

* Eğitim Kalitesi: Okulun eğitim standartlarına ve başarı geçmişine dikkat edilmelidir. Okulun öğrencilerinin akademik başarıları, sınav sonuçları ve mezunlarının nitelikli okullara yerleşme oranları gibi bilgileri değerlendirilmelidir. Kurumumuz 1986 yılından bugüne kadar Türkiye’de öğrencileri lise ve üniversiteye en başarılı şekilde hazırlayan marka olmuştur ve başarılarımız her geçen gün ivmesini daha da arttırarak devam etmektedir.
* Nitelikli Eğitim Kadrosu: Kurumdaki eğitimcilerin deneyimi, nitelikleri ve pedagojik yaklaşımları eğitim kurumlarını birbirinden ayırıcı özellikte bir faktördür. Nitekim hümanist yaklaşımı olan, topluma ve öğrencilere doğru rol model oluşturan kalifiye ve deneyimli eğitimcilerin bulunduğu bir okul seçimi de veliler için oldukça önemlidir. Kurumlarımız için de insan kaynağı noktasında bu kriterler olmazsa olmazdır.
* Okul Kültürü ve Değerleri: Okulun kültürü ve disiplin politikası, öğrencilere ve ailelerine nasıl bir eğitim ve öğretim deneyimi sunulduğunu yansıtarak önemli bir rol oynar. Eğitimde köklü bir deneyimi ve temiz bir geçmişi olan kurumumuzda benimsemiş olduğumuz öğrenci merkezli yaklaşım ile öğrencilerimizin kendilerini tanıyarak ve kurum kültürüne güvenerek rahat hissetmelerini sağlamaktayız.
* Fiziksel Çevre ve Donanımlar: Kurumun fiziksel şartları, sınıfların düzeni, kütüphane, bilgisayar laboratuvarları, spor salonları gibi tesisler önemlidir. Öğrencilerin rahat ve güvenli bir ortamda eğitim alması için gerekli olanakların sağlanmış olması önemlidir. Güvenli, tam donanımlı ve modern kurumlarımızda, öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal yönden en iyi şekilde gelişmelerini sağlamak için çeşitli olanaklar sunuyoruz.
* Kurumun Öğretmene Verdiği Değer: Eğitim sektöründe eğitim personelinin motivasyonu oldukça önem taşımaktadır. Bu noktada kurumun öğretmeni nasıl desteklediği ve yönlendirdiği muhakkak değerlendirilen kriterlerden biri olmalıdır. Kurumun öğretmene yaklaşımından yola çıkarak öğrenciye yaklaşımı hakkında da bilgi sahibi olunabilir. Ülkemizin geleceği gençlerimize, gençlerimizin gelişimi de değerli öğretmenlerimize bağlıdır. Bu kapsamda öğretmenlerimizin mesleki tecrübe ve gelişimine katkı sağlamak adına Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile yapmış olduğumuz Mesleki Gelişim Eğitim Programı ve hizmet içi eğitimlerimizle öğretmenlerimizin gelişimine katkılarımızı her daim sürdürmeye devam ediyoruz.

ERKEN KAYIT İNDİRİMİ VE BAŞARI BURSU
Eğitim maliyetleri ve ek maliyetler(servis, yemek lojistik) nasıl belirleniyor? Bu konuda velilere hangi olanaklar sunuyorsunuz?
Sevinç Eğitim Kurumları olarak eğitim maliyetleri belirlediğimiz stratejilere ve dönemsel kampanyalara göre çeşitlilik göstermektedir. Bu çerçevede, velilere sunulan avantajlar arasında erken kayıt indirimi ve başarı bursu gibi fırsatlar bulunmaktadır.
Okul ücretleri içinde yer alan servis, yemek gibi lojistik unsurların maliyetleri ise ayrıca belirlenir. Bu konuda velilere şeffaf bir bilgi politikası izlenir ve detaylı bir şekilde açıklamalar yapılır. Velilere, sunulan eğitim hizmetleri kapsamında yer alan lojistik unsurların maliyetleri konusunda bilgiler sunularak seçenekler doğrultusunda tercih yapmalarına olanak tanınır.
Sevinç Eğitim Kurumları olarak eğitim maliyetleri konusunda adil, şeffaf ve anlaşılır bir yaklaşım benimsemekteyiz. Velilerin eğitim sürecine dair maliyetleri açıkça anlamalarını sağlamak ve kendileri için en uygun seçenekleri belirlemelerine destek olmak amacıyla sürekli olarak iletişim kurmaktayız. Bu sayede, velilerin eğitim tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını ve öğrencilerin en iyi eğitim deneyimini yaşamalarını amaçlıyoruz.

2024-2025 Eğitim – Öğretim döneminde hangi lokasyonlarda eğitim hizmeti sunacaksınız? Yeni eklenen lokasyonlar nerelerde olacak, bu lokasyonları belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Sevinç Eğitim Kurumları olarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde geniş bir coğrafyada hizmet verme hedefimizi sürdürüyoruz. Bu dönemde, toplamda 7 anaokulu, 4 ilkokul, 5 ortaokul, 5 lise ve 28 kurs merkezi ile öğrencilere eğitim imkanı sunacağız. Yeni eklenen lokasyonlar, eğitim kalitesi, altyapı olanakları ve ulaşım kolaylıkları başta olmak üzere bir dizi kriter göz önünde bulundurularak titizlikle belirleniyor.
Bu lokasyon seçiminde öğrenci ve velilerin eğitim hayatına en uygun ve erişilebilir noktalara odaklanarak geniş bir kitleye eğitim hizmeti sunma misyonumuzu sürdürmekteyiz. Yeni eklenen bölgelerde de aynı kalite standartlarına sadık kalarak öğrencilerimizin başarı dolu bir eğitim deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, eğitim kurumlarımızın yaygınlaştırılması ve öğrencilere en iyi eğitim imkanlarının sunulması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.