banner

56 Yıllık Deneyim ile Geleceğe Hazırlık




56 yıllık sınavlara hazırlık deneyimi, alternatif eğitim yaklaşımları ve sınırları aşan global eğitim imkanları ile Uğur Okulları okul öncesinden lise son sınıfa kadar başarılı bir gelecek sunuyor. Uğur Okullarının fark yaratan eğitim yaklaşımlarını ve sınava hazırlık sürecinde öğrencilerine sundukları imkanları Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır ile konuştuk.

mustafa_cakirUğur Okulları diğer eğitim kurumlarından nasıl ayrışıyor? Fark yaratan özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Uğur Okulları olarak eğitim sistemimizi öğrencilerimizin akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyecek şekilde mutlu bir nesil yetiştirmek üzerine kurguladık. Öncelikli hedefimiz öğrencilerimizi kişisel ve kültürel farkındalığı gelişmiş, dünya vatandaşı, duyarlı, öz güvenli, saygılı ve hepsinden önce iyi insanlar olarak yetiştirmek.
Bunun için öncelikle öğrencimizi iyi tanıyor, onun kendisini tanımasına imkan sağlıyor, potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor ve onu yönlendiriyoruz. Bir özel okulun sağladığı eğitim öğretim imkanlarının yanında çok önemli ve farklı özelliklere de sahibiz. Bugün, markamızın en önemli özelliklerinden biri liseye ve üniversiteye geçişte uygulanan sınavlara öğrencilerini en iyi hazırlayan okullardan biri olmasıdır. Uğur Okullarının yarım asrı aşkın sınavlara hazırlık deneyiminden aldığımız güçle öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Global iletişim dili olan İngilizce eğitimini okul öncesi ve ilkokul kademesinden başlayarak öğrencilerimizin ileri düzeyde yabancı dile hakim olmalarını destekleyecek şekilde kurguluyoruz. Ayrıca ülkemizin geleceği çocuklarımızın farklı kültürleri tanıması, çok yönlü düşünebilmesi ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi için ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi veriyoruz.

erkenSTEM İLE 21. YÜZYILIN NESİLLERİ YETİŞİYOR
Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi (BAUSTEM)’nin desteğiyle Türkiye’de ilk defa Uğur Okullarında hayata geçirilen erkenSTEM eğitim yaklaşımı ile üreten, girişimci, 21’nci yüzyıl becerileri ile donanmış nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) ) eğitim yaklaşımı ile öğrencilerin ezberci değil analitik düşünen, yaratıcı, sorgulayan bireyler olmalarını destekleyen bu yaklaşımı biz erkenSTEM yaklaşımı ile okul öncesi ve ilkokul düzeyinden başlayarak uyguluyoruz. Aynı zamanda Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerindeki kodlama, robotik, animasyon ve oyun yazılımı ile öğrencilerimize dijital dünyanın kapılarını da aralıyoruz. Uğurlu öğrencilerimizi sanat ve spor alanında gelişmelerini sağlayacak yenilikçi eğitim yaklaşımlarımızla destekliyoruz.
Tüm kademelerde öğrenim gören öğrencilerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak 7/24 erişim sağlayabildiği yapay zeka tabanlı dijital eğitim platformu Metodbox ile öğrencilerin okul dışında da her zaman yanındayız. Kişiye özgü rehberlik anlayışımızla öğrencilerimizle birebir iletişim kurarak hedeflerini belirleme, çalışma planlarını hazırlama ve sınava hazırlık sürecinde motivasyon sağlama adına büyük özveriyle çalışıyoruz.

Sınava hazırlık ve kariyer planlama konusunda öncü bir eğitim kurumu olan Uğur Okulları olarak bu kapsamda ne gibi farklı çalışmalar yürütüyorsunuz?
Uğur Okulları olarak 56 yıllık sınavlara hazırlık deneyimimizi kariyer odaklı ve yenilikçi eğitim anlayışı ile birleştiriyoruz. Her biri alanında uzman akademik kadromuzla sunduğumuz çağdaş ve öğrenci merkezli eğitim anlayışımız sayesinde hedeflerine ulaşan, başarılı nesiller yetiştiriyoruz.
“Uğur Sınava Hazırlık Merkezleri” ile öğrencilerimizin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedefliyoruz.
7’nci ve 8’inci sınıflarımızda uyguladığımız “Lise Sınavına Hazırlık Programı” ile öğrencilere temel akademik becerileri kazandırırken diğer yandan kariyer planlamalarını yapıyoruz. 11’inci ve 12’nci sınıflarımızda uyguladığımız Üniversite Sınavına Hazırlık Programı ile de öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi almasını hedefliyoruz.

“Uğur Okullarının eğitim modeline göre kurgulanmış özgün sorulardan oluşan, zengin içerikli, nitelikli yayınlarla birlikte yeni çağın eğitim teknolojileriyle bilgiye her yerde erişim sağlıyoruz. Sınava hazırlık grubu öğrencilerimiz için özel olarak yürütülen çalışma programları ile LGS ve YKS’de her yıl Türkiye derecesi yapan ve ülkemizin en iyi liselerine, üniversitelerine yerleşen başarılı öğrencilerimizin sayısı katlanarak artıyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.