banner

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’ndan uygulamalı eğitime güzel bir destek




Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 6. ve 7. sınıflardan oluşan başarılı 30 öğrencisini Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'nda 4 saat süren kimya deneylerini yapma imkânı sağlayarak ödüllendirdi.

Bahçe Oyunları, Rasathane, Sinema Salonu, Tiyatro Sahnesi ve Oyuncak Kütüphanesi gibi farklı sosyal etkinlikleri başarıyla uygulayan bir okul olarak dikkat çeken Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden alınan özel izinle Genel Kimya Laboratuvarında hazırlanan 15 görsel deney öğrencilerin her birine Doç.Dr.Hüsnü Gerengi ve Öğr.Gör.Dr.Haydar Göksu gözetiminde yaptırıldı. Fen Bilimlerinin öneminin aktarıldığı deneyler, öğrenciler tarafından merakla izlendi ve uygulandı.

Öğrencilere ayna yapımı, renkli alevler, sabun vb. görsel deneyler yaptırılarak Kimya Biliminin hayatımızın birçok alanıyla iç içe olduğu ispatlanmış oldu.  Öğrencilere en son Geleneksel El Sanatları Atölyesinde de Ebru Sanatı hakkında bilgi aktarıldı ve bazı öğrencilere Ebru uygulaması yaptırıldı. Öğrenciler, yemek sonrası Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'ndan ayrıldılar.

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Celalettin İçmeli yaptığı açıklamada, “Yüksekokulumuzda çok donanımlı kimya ve korozyon araştırma laboratuarımız var. Uygun zaman dilimlerinde bu gibi sosyal etkinliklerle diğer eğitim kurumlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitime katkı sağlamaya, imkânlarımızı kullandırmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen başta Bölüm Başkanımız Doç.Dr.Hüsnü Gerengi ve Öğr.Gör.Dr.Haydar Göksu’ya teşekkür ediyorum. Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Ortaokulu Müdürü Mehmet Kardeş'i ve Fen Bilgisi öğretmeni Serkan Üner Beyi de öğrenci yetiştirilmesinde farklı yöntem arayışlarında oldukları için tebrik ediyorum. Bu eğitimden yararlanan 30 öğrenci bu etkinliği hayatları boyunca unutmayacaklar. Çok güzel ve örnek bir çalışma oldu.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.