banner

Avrupa Koleji yeni eğitim programıyla başarılara yelken açacak




Avrupa Koleji Okulları Lise Müdürü Miray Şengül, yeni eğitim-öğretim programında haftada 6 gün eğitim yaparak öğrencilerin konuları pekiştirmesi ve sınavlarda hız kazanmalarını amaçladıklarını dile getiriyor.

avrupa koleji öğrenciYeni eğitim-öğretim programında haftada 6 gün eğitim yaparak öğrencilerin konuları pekiştirmesi ve sınavlarda hız kazanmaları amaçlandığını belirten Avrupa Koleji Okulları Lise Müdürü Miray Şengül, bu sistem sayesinde YGS - LYS ve TEOG çalışmalarının tamamını okullarında gerçekleştiren öğrencilerin kendi okulları dışında bir çözüm arayışı içinde olmalarına gerek kalmayacağını söylüyor.

Avrupa Koleji’nin 2015 TEOG ve LYS başarısını değerlendirebilir misiniz?

Avrupa Koleji Okulları YGS-LYS hazırlık programlarını yenileyerek öğrencilerinin sadece sınavda başarılı olmaları için değil aynı zamanda ileride seçecekleri mesleklerde de başarılı olmaları için gereken bilgi donanımları kazandırmayı hedeflemektedir.

Avrupa Koleji olarak öğrencilerinizi TEOG ve LYS’ye nasıl hazırlıyorsunuz? Onlara bu süreçte ne tür programlar uyguluyorsunuz?

Yeni eğitim-öğretim programında haftada 6 gün eğitim yaparak öğrencilerin konuları pekiştirmesi ve sınavlarda hız kazanmaları amaçlanmaktadır.

Ulusal sınavlara hazırlık amacıyla, mevcut öğretim programıyla birlikte yapılandırılmış olan Avrupa Sınav Merkezi (ASM), ortaokul öğrencilerinin TEOG’da hazırlık süreci için 7.sınıftan itibaren müfredata entegre edilmiş şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Avrupa Sınav Merkezi lise öğrencilerinin üniversite giriş sınavları olan YGS ve LYS’ye hazırlık süreçleri için de ders programlarıyla beraber çalışmalarını sürdürmektedir.

Yeni sistemimizde “Deneme Sınavları “ve “KTT’lerin”(Konu Tarama Testleri) sayılarının artması ile öğrencilerimizdeki eksiklerin tespiti yapılacak ve hafta içerisinde ek çalışmalar ile bunlar tamamlanacaktır.

Bu sistem sayesinde YGS - LYS ve TEOG çalışmalarının tamamını okullarında gerçekleştiren öğrencilerin kendi okulları dışında bir çözüm arayışı içinde olmalarına gerek kalmayacaktır. Çünkü 7, 8. ve 11, 12. sınıflar için uygulanacak bu yeni eğitim-öğretim programı hem TEOG’da hem de YGS – LYS sınavlarında öğrencilerimizin hazır hale gelmelerini sağlayacaktır.

ASM çalışmaları kapsamında deneme sınavları, tarama ve pekiştirme testleri uygulanmaktadır. Öğrencinin güçlendirilmesi gereken ders ve konu aralıklarına yönelerek tamamlama ve pekiştirme çalışmalarına yer verilmektedir. Öğrencilerimizin başarısının değerlendirilmesinde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilmektedir. Akademik başarı değerlendirmesi hakkında hazırlanan raporlar da periyodik olarak veliler ile paylaşılmaktadır.

HER ÖĞRENCİYE ÖZEL ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜREÇLERİ TASARLANIYOR

TEOG ve LYS sonuçları eğitim kurumunuz açısından ne ifade ediyor?

miray şengülÇağdaş eğitim anlayışına göre eğitim sistemleri, yalnızca yetenekli olanı seçmekle kalmayıp yetenek becerilerinin yollarını da bulmak zorundadır. Başka bir deyişle okulların temel görevi öğrenciler arasındaki öğrenme farklılıklarına ve bireysel farklılıklara dayalı olarak yeni planlama ve düzenlemeler yapmaktır. Teknolojinin derslere entegre edilmesiyle öğretimin bireyselleştirilmesi yani öğrenenin özelliklerine, ilgisine ve  bulunduğu koşullara uygun öğrenme-öğretme süreçleri tasarlanmalıdır. Bu çalışmaların okullarımızda gerçekleştiriliyor olması sonucunda TEOG’da Türkçe‘de %98.63, Matematik’te %93.62, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde %98.19 ,Fen ve Teknoloji‘de % 95.30 ,Yabancı Dil‘de % 96.46 ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’te %95.23 başarı oranını yakalamış ayrıca LYS yerleştirme oranlarında da %100 yerleştirme başarısı  ile öğrencilerimiz bizleri gururlandırmıştır.

Öğrencileriniz sınavlara hazırlık dönemini psikolojik olarak nasıl geçiriyorlar? Okulunuzun rehberlik servisi bu süreçte ne gibi desteklerde bulunuyor?

Bireyselleştirilmiş öğretim modeli ile her öğrencimizin farklı konularda desteğe ihtiyacı olduğunun farkında olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimiz tarafından her öğrenci ile düzenli olarak; sınav kaygısı, öfke kontrolü, verimli ders çalışma, problem çözme becerisi, dikkat dağınıklığı vb. konularda destek vermekteyiz.

AVRUPA KOLEJİ EĞİTİMİ SADECE AKADEMİK BAŞARI İLE SINIRLANDIRMIYOR

Avrupa Koleji açısından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı nasıl geçti?

Avrupa Koleji Okulları eğitimi sadece akademik başarı ile sınırlandırmamaktadır. Öğrencilerimizin değişen dünyaya uyum sağlayabilen, özsaygısı yüksek, farklı kültürleri tanıyan, bilimsel düşünebilen, yaşadığı topluma ve insanlığa karşı sorumlu bireyler olmaları aynı zamanda Avrupa Koleji Okulları’nın vizyonunu da yansıtmaktadır.

Hedeflerimiz doğrultusunda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, farklı alanlarda elde edilen dereceler her kademede bizleri gururlandırdı. Lise öğrencilerimizin dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonlarından biri olan DI (Destination Imagination) kulüp yarışmasında Türkiye 1.’si olmaları ülkemizi Amerika’nın Knoxville Tennessee Üniversitesi’nde temsil etmeleri, ortaokul öğrencilerimizin ise 17. SEMEP Proje Sunum Yarışması’nda Türkiye 1.’si olarak ülkemizi, Romanya’da düzenlenecek olan yarışmada, temsil hakkı kazanmaları Avrupa Koleji Okulları’nın sadece sınav odaklı eğitim anlayışına sahip olmadığının göstergesidir.

Yabancı dil öğretimini kuruluş yıllarından bu yana eğitim programlarının merkezine alan ve çift dilli eğitimi Türkiye’de ilk uygulayan kurum olan Avrupa Koleji Okulları’nda, çift yabancı dil eğitiminin disiplinler arası bir yaklaşımla ele alındığı ve beyin temelli öğrenme metodu ile yabancı dil programlarımızı gerçekleştiriyor olmamız öğrencilerimizin İngilizce, Almanca ve İspanyolca derslerindeki başarısının temellerini oluşturmaktadır.

Tüm kampüslerimizde Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanan Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarındaki başarılarımız, Goethe Enstitüsü tarafından uygulanan FİT 1, FİT 2 sınavlarındaki başarılarımız 2014-2015 eğitim-öğretim yılında unutamadıklarımızdan sadece birkaç tanesidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.