banner

BİLFEN okul duvarlarını aşan eğitimiyle zirvede




Bilfen Okulları’nın 62 öğrencisi bu yılki TEOG’da zirveye adlarını yazdırarak birinciliği paylaştı. LYS’de ise MF puan türünde ilk 100 içinde Türkiye 20. ve 95. si olma başarısı gösteren öğrenciler bulunuyor. Bilfen Okulları’nın TEOG ve LYS sınavlarına hazırlık sürecini ve bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmaları Bilfen İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk ve Bilfen Liseleri Koordinatörü Sevtap Gamsız ile konuştuk.

bilfen teog başarı

 Bilfen Okulları’nın bu yılki TEOG ve LYS başarısını değerlendirebilir misiniz? TEOG ve LYS sonuçları eğitim kurumunuz açısından ne ifade ediyor?

Nurşen Kayatürk: Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimiz TEOG sınavında çok başarılı sonuçlar elde etti. Bu yıl 765 öğrencimizi mezun ettik. TEOG-1 ve TEOG-2’de 6 dersten 240 sorunun tamamını doğru yanıtlayan ve 6.,7.,8.sınıf yıl sonu başarı puanları tam olan 62 öğrencimiz Türkiye zirvesine adlarını yazdırarak birinciliği paylaştı. TEOG-1 ve TEOG-2'de tüm soruların hepsini doğru yanıtlayan öğrenci sayımız 81. TEOG-1’de genel başarı ortalamamız  % 97.93 iken TEOG-2’de genel başarı ortalamamız %97.60. Bu yıl da Türkiye’nin en seçkin liselerine öğrenci yerleştiriyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Sevtap Gamsız: LYS sonuçlarımıza baktığımızda ise yıllardır öğrencilerimizin üniversitelere yerleşme oranı  %98 ile %100 aralığındadır. Ancak önemli olan, öğrencilerimizin istedikleri üniversitelere yerleşerek hedeflerine ulaşmalarıdır. Her sene yaptığımız analizlere göre öğrencilerimizin yaklaşık % 80’i ilk beş tercihinden birine yerleşmektedir. Bu sene öğrencilerimizden LYS’de MF puan türünde ilk 100 içinde Türkiye 20. ve 95. si olan öğrencilerimiz var. Eğitim ve öğretim bir bütün olmakla beraber, ülkemizde üniversite sınavına göre meslek belirlemek ve hayat yönümüzü seçmek  olduğu için LYS sonuçları kurumumuz için oldukça önem arz etmektedir.

Öğrencilerinizi sınavlara nasıl hazırlıyorsunuz? Onlara sınava hazırlık sürecinde ne tür programlar uyguluyorsunuz?

nurşen kayatürkNK: Sınav süreci sadece 8.sınıflarımızı kapsamıyor. Öğrencilerimizin sınavlarda başarılı olabilmeleri daha küçük yaşlardan itibaren aldıkları eğitimin kalitesi, devamlılığı ve içeriğine göre şekilleniyor. Öncelikle eğitim sistemimizde tam öğrenmenin gerçekleşmesini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin hangi sınıf seviyesinde olursa olsun kazanımları tam olarak edindiğinden emin olmak bizim için çok büyük önem taşıyor. Bunu yaparken öğrencilerimizin ihtiyaçlarını, eksiklerini ve öğrenme stilini göz önünde bulunduruyoruz.

Her çocuğun öğrenirken kendine özgü güçlü yönleri vardır. Bu güçlü yönler fark edildiğinde ve tercihlerine uygun yöntemler kullanıldığında çocuklar öğrenmenin ve başarmanın keyfini yaşar. Uluslararası Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli’nin dünyada 34’üncü, Türkiye’de ise ilk ve tek Öğrenme Stilleri Merkezi olan kurumumuzda, tüm öğrencileri ile ilgili öğrenme stili detaylarına sahip olan öğretmenlerimiz bu bilgi çerçevesinde ders içeriklerini şekillendirmektedir. Bu sistem öğrencilerimizin daha hızlı ve kalıcı öğrenmesine destek sağlamaktadır.

SG: Özel Bilfen Liselerimizde ise üniversite sınavına hazırlık çalışmalarını sadece son sınıfta yapılan bir hazırlık olarak değerlendirmiyoruz. 9.Sınıftan itibaren müfredat programına uygun eğitim programımızı gerçekleştirirken YGS ve LYS deneme sınavları yaparak öğrencilerimizin bilgilerini ölçüyoruz. Bu sayede test alışkanlığı kazanmalarını da sağlıyoruz. Programımızı 11. ve 12.sınıftan itibaren hafta içi etüt dersleri ve hafta sonu takviye kursları ile yoğunlaştırıyoruz. Konu tarama ve deneme sınav sayılarımızı çoğaltıyoruz. Böylelikle sınava hazırlık sürecini son yıla bırakmamış oluyoruz.

ÖĞRENMEYİ ÖĞRENCİLERİN EVLERİNE ULAŞTIRIYORUZ

Öğrencilerinize sınav ihtiyaçlarına yönelik ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Okulunuzda YGS-LYS hazırlık sınıfları var mı? Takviye kursları düzenliyor musunuz?

NK: Öğrencilerimizi sınavlara hazırlarken gerekli tüm desteği okul olarak veriyoruz. Ayrıca dershaneye gitme ihtiyacı  hissetmiyorlar. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize hafta sonları ek takviye kursları yapıyoruz. Aynı zamanda son teknolojileri entegre ettiğimiz eğitim anlayışımızla öğrenmeyi öğrencilerin evlerine ulaştırıyoruz. Öğrencilere evlerinde bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları ile okulda öğrendiklerini pekiştirme imkanı sağlıyoruz. Portal ve sanal okul uygulamalarından oluşan “Evdeki Öğretmen” projemizle her öğrenciyi ihtiyacı olan konulara göre yönlendirilip kişiye özel eğitim imkanı ve çalışma ortamından yararlanmasını sağlıyoruz.

sevtap gamsızSG: Liselerimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında 11. sınıf öğrencilerimize YGS sürecine takviye kursları başlatıyoruz. Bunun yanı sıra geçen seneden beri 12. sınıf öğrencilerimize uyguladığımız ücretsiz 540 saatlik üniversite sınavlarına takviye kurslarını bu sene tekrar yapacağız. Kurs programına ek olarak her sene yaptığımız kış dönemi(sömestr) ve yaz kurslarımız da devam edecektir. Ayrıca12. sınıflarımıza uyguladığımız özel bir program var. Bu programdaki amacımız da ara sınıf müfredatına da yer vererek tekrarın sağlanmasıdır. Böylelikle öğrencilerimizin lise müfredatının tamamına hakim olmaları sağlayarak, sınavlara eksiksiz hazırlanmaları gerçekleştirmiş oluyoruz.

TEOG ve LYS’ye hazırlık süreci okullarınızda ne zaman başlıyor? Rehberlik servisiniz bu hazırlık sürecinde öğrencilere ne gibi desteklerde bulunuyor?

NK: Kurumumuzda sınav hazırlıklarının başladığı süreci keskin bir çizgiyle ayırmak çok kolay değil. Çünkü biz TEOG sınavını eğitim hayatlarının başından itibaren edindikleri bilgileri, doğru sınav taktikleri ve duygu durumlarını iyi bir şekilde yönetebildikleri, kontrollü bir ortamda sergilemeleri olarak değerlendiriyoruz.

Rehberlik ve ölçme-değerlendirme servislerimiz ile detaylı sınav analizleri, test çözme teknikleri, kaygı yönetimi gibi içeriklerde öğrencilerimize verdiğimiz desteğin yanı sıra bu süreçte büyük önem taşıyan ebeveynler ile de sürece dair paylaşımlarda bulunarak, ortak bir bakış açısı yakalayıp, en iyi hazırlık ortamını sağlamış oluyoruz.  

SG: Liselerimizde de hem üniversite sınavına hazırlık çalışmaları hem de eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmalarına 9. sınıftan itibaren başlıyoruz. Öğrencilerimizle hedeflerine yönelik yaptığımız bireysel görüşmelerin dışında ilgi alanlarını belirlemek üzere Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri işbirliği ile hazırladığımız “BİLFEN KARİYER EĞİLİM TESTİ”ni uyguluyoruz. Meslekleri tanıtabilmek amacıyla her sene “KARİYER GÜNLERİ” etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz dışında mesleğinde başarılı kişilerin başarı öykülerini öğrencilerimizle paylaşmaları için davet ediyoruz. Öğrencilerimizin üniversite programları ve kampüslerini yakından tanımaları amacıyla üniversite gezileri yapıyoruz. Meslekler, motivasyon, sınav kaygısı vb  konularda yayınlar hazırlayıp öğrenci ve velilerimizle paylaşıyoruz. Öğrencilerimize sınav süresini iyi planlamayı ve psikolojik dengeyi sınav boyunca korumalarını sağlamaları için sınav taktikleri ve sınav kaygısına yönelik uzmanlar tarafından konferanslar verilmesini sağlıyoruz. Sınavı iyi tanımak, yapısını bilmek için sınavlar hakkında öğrencilerimiz kadar velilerimizi de bilgilendiriyoruz. Son olarak tercih döneminde öğrencimizin aldığı puan ve hedefi arasında en uygun tercihi yapıyoruz. Rehber öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan tercih programı ile birlikte öğrencimizle ister yüz yüze ister dünyanın her yerinden online bağlantı ile tercihlerine son noktayı beraber koyuyoruz.

Bilfen Okulları açısından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı nasıl geçti?

NK: Başarılı ve bir o kadar da verimli bir yıl geçirdik. Akademik başarının yanı sıra birçok projenin içinde de yer alan ortaokul öğrencilerimiz gerek okul içi gerekse okul dışı birçok güzel projelere imza attılar. Edinburg Uluslararası Bilim Festivaline katıldılar, Türk kültürünü Çin’e taşıdılar, Londra’dan Almanya’ya, Viyana’dan Paris’e kadar birçok yurt dışı projesine dâhil oldular. Bilfen Filarmoni Orkestramız ve Koromuz Sertab Erener ile sahne almanın heyecanını yaşarken, öğrencilerimiz seslerini ‘EFES, UNESCO Dünya Miras Listesine Dâhil Olsun ‘ kampanyası ile dünyaya duyurdular.

SG: Liselerimizde de öğrencilerimizin mutlu ve hedeflerine ulaşmış olması bizler için çok önemliydi. Tüm derslerde konular, akademik düzeyde, genişletilmiş ve derinden öğretilirken, sınava uygun bir şekilde hazırlanan deneme sınavlarıyla sürekli olarak hazırlığımızı güncel tuttuk. Başarılarımızın dönüşlerini de gittikleri üniversitelerdeki akademisyenlerden aldığımız güzel yorumlarla her yıl alıyoruz. Liselerimizde de akademik başarının yanı sıra yıl içinde öğrencilerimizin sosyal aktivitelerde yer almaları, TÜBİTAK projelerine katılmaları, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları proje çalışmaları, öğrendikleri yabancı dilleri kullanabilmeleri, sosyal sorumluluk projelerinde çalışmaları bizleri mutlu etti.

ÖĞRENCİLER HAYATTAN KOPMADAN BAŞARIYA ULAŞIYOR

TEOG sınavına giren 765 öğrenci gibi Türkiye birinciliğini paylaşan 62 öğrenci de bu başarıyı elde ederken tüm branş öğretmenlerinin, rehber öğretmenlerin ve idarecilerin onların yanında olduklarını belirtirken, Bilfen Okulları’nda bu başarıları yakalamanın hayal olmadığını gerek e-etüt uygulamaları, gerek evdeki öğretmen, gerekse Bilfen Eğitim Portalı gibi hizmetler sayesinde öğrenmenin okul duvarlarını aşarak evlerine kadar ulaştığını söylediler. Bu zorlu süreçte asla sosyal hayattan da kopmadıklarını, okul içinde sağlanan sosyal aktiviteler ile de sınav stresinden uzak kalmayı başardıklarını dile getirdiler.

LYS öğrencileri de okuldaki tüm çalışanlarla bir bütün olduklarını, her türlü stres, gerginlikte herkesi yanlarında gördüklerini belirtirken, tabii ki kendilerinin üzerine düşen görevleri de unutmadıklarını söylediler. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.