banner

Doğa’lı öğrenciler şampiyonluğa çözüm odaklı eğitimle ilerliyor




Doğa Koleji’nin akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotlarının yattığını söyleyen Doğa Koleji LYS- YGS Birim Yöneticisi Sabahat Süer, sınavlara endekslenmeyen öğrencilerin, başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerlediğini belirtiyor.

doğalı öğrencilerBu yılki TEOG sınavlarında 120 öğrenciniz soruların tamamını, 3.360 öğrenciniz ise en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti. Öğrencilerinizi TEOG’a nasıl hazırlıyorsunuz? Onlara bu süreçte ne tür programlar uyguluyorsunuz?

Bu sene ikinci kez uygulanan TEOG’da öğrenciler Doğa Koleji’nin uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan soruların benzer veya aynı olanlarıyla karşılaştı. Doğa Koleji’nin akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotları yatıyor. Sınavlara endekslenmeyen öğrenciler, başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerliyor. “Kazanmak Değil Başarmak” mottosu ile öğrenim gören öğrenciler hem sınav stresi yaşamıyor hem de konu kavramada detayları öğreniyor.

Doğa Koleji’nin, ortaokul eğitiminde kendine has eğitim sistemi olan ‘Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi-SOES’ de, öğrencilerin TEOG başarısının önemli nedenlerinden biri. SOES ile öğrenciler aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkânları ile yetişmenin farkını yaşıyor. Ortaokul öğrencileri disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyor, teorik bilgileri üretime dönüştürüyor. Doğa Koleji’nde yetişen öğrencilerin olaylara farklı açılardan bakma, sentez yapma yetenekleri gelişiyor. Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmiş bireyler yetişiyor.

Doğa Koleji, aynı şekilde LYS’de de her yıl başarıya ulaşıyor. Bu kapsamda kolejinizin 2015 LYS başarısını değerlendirebilir misiniz?  

sabahat süerLYS’de her yıl Türkiye birinciliklerine imza atan Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl da sistemli çalışmanın ve başarıyı şansa bırakmamanın ödüllerini aldı. Klasik eğitim anlayışını, gelişen teknoloji ile birleştirmenin öneminin bilincinde olan Doğa Koleji, uygulamış olduğu e- doğa sistemi ile öğrencilerin akademik gelişmelerini anlık olarak takip ediyor. Özellikle 12. sınıf öğrencilerinin, bu sınava hazırlanmaları için hazırladığı yaprak testler, deneme sınavları, soru bankaları ve ders anlatım kitapları bulunuyor. Bunlar tamamen YGS/LYS sınavlarında çıkan sorular analiz edilerek hazırlanıyor.

HER ÖĞRENCİNİN BİR ‘ASİSTANI’ BULUNUYOR

YGS-LYS’de başarıya ulaşmanızdaki sırlar nelerdir? Öğrencilerinizi bu sınavlara hazırlamaya ne zaman başlıyorsunuz? Hangi programları uyguluyor, hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?

YGS/LYS sınavları hazırlık sürecine 31 Ağustos’tan itibaren Yaz Kampı ile başlıyoruz.  Başarıya ulaşmamızın temel sebeplerinden biri e- doğa portalı ile öğrencilerin akademik gelişmelerini anlık olarak takip ediyor ve sınavlara öğrencinin bilgi seviyesine uygun ‘kişiye özel eğitim’le hazırlıyoruz.  Doğa Koleji’nde her öğrencinin bir ‘asistanı’ bulunuyor. Asistan uygulaması, konu ve kazanım eksiğini belirliyor ve buna göre her öğrenciye başarılı olması için özel yol haritası çıkarıyor.  Sınav başarısında önemli bir rol oynayan etüt sisteminde de öğrencinin okulda kalmasına gerek olmayan bir uygulama başlattık. ‘Online etüt’ sistemimiz ile öğrencinin dilediği her an, her yerden eksiklik duyduğu konu anlatımına rahatlıkla ulaşabilmesini sağlıyoruz.

Rehberlik servisiniz TEOG ve YGS/LYS’ye hazırlık sürecinde öğrencilere ne gibi desteklerde bulunuyor? 

Hem TEOG hem de YGS/LYS sınavlarına hazırlık sürecinde rehberlik faaliyetlerimiz önemli bir rol oynuyor.  Sınavlara hazırlık sürecinin her aşamasında rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları her an onların yanında oluyor. Bilindiği gibi fazla kaygı ve stres çok başarılı olan öğrencilerin bile sınavlarda başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle öğrenci sınav esnasında kaygı sebebiyle süreyi yetiştiremeyebiliyor, heyecanlandığı için cevaplarda kaydırma yapabiliyor. Öğrencinin kaygısını azaltmak ve sınava daha iyi hazırlanmasını sağlamak için bu nedenle her aşamada rehberlik desteği veriyoruz. YGS/LYS’de başarıya giden metotlardan biri de her öğrencinin sınava hazırlıkta bir danışman öğretmeninin olması. Danışman öğretmenler, öğrenciye eğitim koçluğu yaparak ilgi ve yeteneklerine uygun bir kariyer planı yapmasına, konu ve kazanım eksikliğini giderecek çalışma programı oluşturmasına rehberlik ediyor. 

YGS/LYS’YE HAZIRLIK İÇİN YAZ KAMPI VE KIŞ KAMPI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Öğrencilerinizin sınav ihtiyaçlarına yönelik ne tür hizmetler  sunuyorsunuz? Okulunuzda YGS-LYS hazırlık sınıfları var mı? Takviye kursları düzenliyor musunuz?

Doğa Koleji, bu yıl uygulamaya başlayacağı haftanın 6 günü sınavlara özel hazırlık programıyla YGS/LYS sınavlarında gelenekselleşmiş başarısını daha da ileri taşımayı hedefliyor. Bu program çerçevesinde öğrencilerin motive olacakları ortamlarda ders çalışmalarını sağlamak amacıyla çeşitli kamplar ve programlar düzenleniyor. Bu yıl 12’nci sınıf öğrencilerini YGS/LYS’ye hazırlamak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Yaz Kampı ve Kış Kampı gerçekleştirilecek. Yaz Kampı 31 Ağustos’ta başlayacak.  60 saatlik Yaz Kampı’nın temel amacı;  YGS/LYS’de başarılı olabilmek için gerekli altyapının sağlanması. 40 saatlik Kış Kampı ise sömestr tatilinin ilk haftasında gerçekleştirilecek. Bu kampta, hem 1. Dönem konuları tekrar edilecek hem de YGS öncesi öğrencilerin moral ve motivasyon depolaması sağlanacak. Öğrencinin konu ve kazanım eksiğine göre konu anlatım videoları,  çözümlü örnek soru ve yaprak testler ile öğrencilere yeni çalışma stratejileri belirlenecek.  Öğrencilerin kariyer planlamaları ve iş dünyasını tanımaları, hedef seçimlerine ve bu hedefe ulaşabilecekleri yöntemlerin belirlenmesi uzman rehber öğretmen ve öğrenci işbirliği ile planlanacak.

Doğa Koleji açısından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı nasıl geçti?

2014 YGS Sınavı'nın açıklanan öğrenci puanlarına göre Acıbadem Doğa Koleji Bilim Okulu öğrencileri kırılması zor bir rekora imza attı. Acıbadem Doğa Koleji Bilim Okulu öğrencileri, YGS-1,2,3,4,5 ve 6'da Türkiye 1.'si olarak birçok Anadolu lisesini geride bıraktı. YGS başarısını LYS’de de sürdüren Acıbadem Doğa Koleji Bilim Okulu öğrencileri LYS'de Matematik, Geometri, Kimya, Coğrafya-1, Coğrafya-2, Tarih, Felsefe Grubu testlerinde Türkiye 1.’si; Fizik ve Biyoloji’de Türkiye 2.'si; Türk Dili ve Edebiyatı testinde ise Türkiye 8’.si oldu. YGS-1 Puan türünde 438,239 puan ortalamasını yakalayan öğrencilerimiz YGS-2'de. 435,327,  YGS-3'te 429,748, YGS-4'te 423,458, YGS-5'te 436,048 ve YGS-6 puan türünde 440,033 puan ortalamasına imza attılar. Bu puanlarla Doğa Koleji'nin YGS/LYS’deki başarısı artarak devam ediyor.

YURT DIŞINDA HAYAL ETTİĞİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLER

Tuğkun Zeroğlu- Acarkent Doğa Koleji

BROCK UNIVERSITY

Doğa Koleji bizi uluslararası bir vatandaş olarak eğitiyor. Okulumuzdan aldığımız ilham ve kazandığımız vizyon ile biz de kendi gelişimimiz sürecinde farklı kültürlerle etkileşim halinde olmaya çalışıyoruz. Tam da bu noktada okulumdan almış olduğum eğitim ve kazanmış olduğum özgüven ile yurtdışında okumayı tercih ettim. Orada asla zorlanacağımı düşünmüyorum. Çünkü ben global vizyona sahip bir birey olduğumu biliyorum. Almış olduğum t-MBA sertifikası ile üniversite hayatında birçok dersten muaf olacağım. Ayrıca okulumun yönetim bilimlerindeki perspektifimi geliştirmesi de kariyer hayatımda çok büyük artı sağlayacaktır.

Emir Tortupoğlu – Kartal Doğa Koleji

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK AT OSWEGO

Seçmiş olduğum kariyer hedefimde kendimi yurt dışı eğitimde daha iyi geliştirebileceğimi düşünüyordum. Daha çok akademik ve kariyer imkanı sunuluyor. Yurt dışında tıpkı eğitim almış olduğum Doğa Koleji’nde olduğu gibi öğrenciye odaklı eğitim sistemi yaygın hale getirilmiş. Bu yüzden seçmiş olduğum üniversitede zorluk yaşayacağımı hiç düşünmedim.

Derin Akyel – Acarkent Doğa Koleji

UNIVERSITY OF BRITISH COLOMBIA

Yurt dışında okumak istememin sebebi temelde şöyle; hayatımda ve kariyerimde olmasını istediğim birçok şey Türk iş hayatında henüz mevcut değil. Örneğin benim en büyük hobim bilgisayar oyunları. Türkiye’de bu alan henüz olgunlaşmadı. Bu alan yapılandırılmadan önce yapılması gereken çok şey var. Benim yurt dışına gitmek istememin esas sebebi bu.

Rabia Çiftçi – Kocaeli Doğa Koleji

UNIVERSITY OF KENT

Seçmiş olduğum üniversite bana 1 yıl başka bir ülkede okuma imkanı sunuyor. Ben Hong Kong’u seçeceğim. Kariyerime giden yolda böyle önemli bir ülkede okumanın avantajlarını kullanacağım. Çünkü değişen dünya düzeninde yeni ülkeler güçlü birer oyuncu olarak sahaya çıkıyor. Ben de o ülkelerden birinde eğitimimi tamamlamak istiyorum.

Yılmaz Tunç Günay- Bostancı Doğa Koleji

PANNE STATE UNIVERSITY

Doğa Koleji’nde almış olduğum t-MBA eğitimi sayesinde hem yurt dışında bir üniversitede rahatlıkla okuma şansına sahibim, hem de sonrasında alacağım MBA master’ı ile kariyer hayallerimi gerçeğe dönüştürmüş olacağım.

Kaan  Emir- Acarkent Doğa Koleji

UNIVERSITY OF BRITISH COLOMBIA

Ben Doğa Koleji’nde roket kulübüne üyeydim. Yurt dışında okuma fikrim okulum adına kulübümüzle yurt dışında katıldığımız yarışma sonrasında oluştu. Yurt dışındaki üniversitelerin beni kabul etmesinde bu çalışmalarımın payı oldu.

Asya Kadiç – Kartal Doğa Koleji

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK AT OSWEGO

Doğa Koleji’nde bize verilen imkanlar sayesinde insanların hayal gücünü zorlayan projelere imza attık. Bunlardan birisi; enerjisini hidrojenden ve güneş enerjisinden alan gemi tasarımımız oldu. Bu projemiz ile New York Devlet Üniversitesi’nden yüzde 50 burs almaya hak kazandım. Doğa Koleji’nde elde etmiş olduğum sertifikalar ile yurt dışında birçok üniversite bana kapılarını açıyor.

Lorin Merhart- Acarkent Doğa Koleji

ACTING AT ROSE BRUFORD COLLEGE

Benim hayalim eğitim hayatımın Londra’da devam etmesiydi. Ve şu an bunu başardım. Bu başarımda Doğa Koleji’nde almış olduğum eğitimin payı çok büyük. Oyunculuk kariyerimin başlangıcını burada yapmak istiyorum.

Serdar Türkmenafşar- Acarkent Doğa Koleji

UNIVERSITY OF BRITISH COLOMBIA

Doğa Koleji’nde almış olduğum eğitimin bana kazandırdıklarıyla yurt dışındaki birçok üniversiteden teklif aldım. Başarısına en çok güvendiğim üniversiteyi seçerek gelecek hayatıma devam ediyorum.

Ömer Güneş- Acarkent Doğa Koleji

ALFRED UNIVERSITY

Ben daima NASA ve F1 ile çalışmak istedim. Mühendis olarak bu alanda çalışabilme olanağını sunan bir üniversiteyi seçtim. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.