banner

Okyanuslu öğrenciler ABD’de finalde




60 ülkeden öğrencilerin katılımıyla ABD’de gerçekleşecek “Genius Olympiads” proje yarışmasında Okyanus Koleji’nden 10 öğrenci finalist oldu…

Bu yılın temasının “Environmental Issues” yani “Çevre Sorunları” olarak belirlendiği ve her yıl ABD’nin New York kentinde gerçekleşen “Genius Olypiads” Proje yarışmasına  Okyanus Koleji Öğrencileri 10 sanat projesi ile finale kaldı.

Geçtiğimiz yıl Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı’nda iki farklı alanda madalya kazanan Okyanus Koleji öğrencileri Türkiye’de bir ilke imza atarak hem okullarına hem de tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatmıştı. Bu yıl da okulun Bahçeşehir ve Sancaktepe kampüsleri, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Ar-ge bölümü işbirliğiyle hazırlanan 10 sanat projesi 16-21 Haziran tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde gerçekleşecek “Genius Olympiads” Proje Yarışması’nın finaline kaldı.    

Tam 60 ülkeden ve ABD’nin 60 vilayetinden yaklaşık 550 öğrencinin katıldığı yarışmanın bu yıl ki konusu “Environmental Issues” yani “Çevre Sorunları”. Yarışma New York kentinde yer alan Oswego Üniversitesi’nde gerçekleşecek. “Genius Olympiads” ın içeriği 5 ana disiplinden oluşuyor; Bilim, Sanat, Yaratıcı Yazma, Tasarım ve Şehir. Okyanus Koleji öğrencileri finale kalan 10 sanat projesi için tam 3 aydır aralıksız çalışıyor.

60 ülkeden yarışmaya katılan öğrenciler, içindeki bulundukları çevrenin sorunları için Uluslararası arenada…

Dünya genelinde her yıl büyük ses getiren yarışmada bu yıl finale kalan öğrenciler hangi disiplinle yarışırsa yarışsın, içinde bulundukları çevrenin sorunlarını çözmek amacıyla proje hazırlayacaklar ve uluslararası platformda seslerini duyuracaklar.

Fen ve Proje Lisesi Öğrencileri ise Romnaya’daki INFO-MATRIX Proje Yarışması’nda Finalde…

Öğrencilerin uluslararası platformda Türkiye’ye gurur veren çalışmaları bu kadarla sınırlı kalmadı. 15-18 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleşecek olan ve 43 ülkeden 110 adet bilgisayar projesinin yarışacağı Info-Matrix’de  Avcılar Fen ve Proje Lisesi öğrencilerinden Selim Enes Kılıçarslan ile Can Arslan’ın hazırladığı proje de Türkiye’yi temsil etmek üzere finale kalmaya hak kazandı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.