banner

İdari Hakimlik Sınavı başvuruları 16 Eylül'de başlıyor




Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (İdari Yargı) başvuruları 16-24 Eylül tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Sınav ücreti 80 TL.

Başvuru kılavuzu ve başvuru formu için Tıklayın

2 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da uygulanacak olan Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (İdari Yargı) başvuruları 16-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayınlanacak başvuru kılavuzuna göre alınacak. Sınav ücreti 80 TL olarak belirlendi. Sınav ücretinin yatırılacağı bankalar ise şöyle;

Sınava girecek adaylar 16-24 Eylül 2013 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden sınav ücreti olarak ÖSYM adına 80,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM sorumlu olmayacağından, dekont bilgilerinin aday tarafından dikkatle kontrol edilmesi gerekmektedir. Adaylar ÖSYM’ye başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Başvuru koşullarını taşımadığı hâlde sınav ücretini yatıran adaylar ile başvuruları geçerli olduğu hâlde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

ÖSYM’den yapılan İdari Yargı Sınavı açıklaması şöyle;

2013 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2013-İdari Yargı), 2 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da uygulanacaktır.

Sınava başvurular 16-24 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

 “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metni, başvuru tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanacaktır. Sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır. Bu konuda Adalet Bakanlığı’ndan ayrıntılı bilgi alınmalıdır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.