banner

Adalet Bakanlığı Hakimlik Sınavı başvuruları başladı




Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Sınavı başvuruları başladı. 7 Aralık’ta yapılacak sınav için son başvuru tarihi 22 Ekim 2014. Hakimlik Sınavı başvuru koşulları neler? Adalet Bakanlığı Hakimlik Sınavı başvuru ücreti ne kadar? Hakimlik Sınavı süresi ve sınavın kapsamı. İşte detaylar…

7 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Sınavı başvuruları 13-22 Ekim tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, hakimlik sınavına başvuru yapacak adayların sınava başvuru yapmadan önce Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.  

Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Sınavı başvuru kılavuzu için Tıklayın

Başvuru formu için Tıklayın

Başvuru merkezlerinin adresleri için Tıklayın

Adalet Bakanlığı Hakimlik Sınavı Başvuru koşulları

Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Sınavına;

TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1979 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecek. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar da sınava başvurabilecek.

Adalet Bakanlığı Hakimlik Yazılı Sınavı başvuru ücreti ne kadar?

Sınava girecek adaylar, 90,00 TL olan sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 13-22 Ekim 2014 tarihleri arasında yatıracaklar.

Adalet Bakanlığı Hakimlik Yazılı Sınavı süresi ve kapsamı

Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Sınavı, saat 09.30’da başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 90 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testlerdeki soruların konulara göre dağılımı kendi aralarında eşit olacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü,

Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, ve Maliye-Ekonomi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,  oluşacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.