banner

KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? 2014 KPSS sınav tarihleri




Eğitimtercihi KPSS özel haberi

2014 KPSS başvuru ve sınav tarihleri (ÖSYM 2014 Sınav Takvimi) KPSS 2014 hangi alanlarda yapılacak? Kimler KPSS 2014’e başvuru yapabilir? KPSS başvuru tarihi açıklandı mı? KPSS ortaöğretim (lise düzeyi) için mezuniyet şartı aranıyor mu? Öğretmen adayları için KPSS ve ÖABT başvuru tarihi ne zaman? KPSS lise sınavı bu sene yapılacak mı? 2014-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hangi alanlarda yapılacak? KPSS’ye hangi kitaplardan çalışmak gerekiyor? 

Kamuda devlet memuru ve MEB’de öğretmenlik kadroları için yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı  (2014 KPSS) başvuru ve sınav tarihleri açıklandı.  KPSS 2014 yılında hem lise öğrencileri ve lise mezunları için, hem üniversitelerin iki yıllık fakültelerinde ön lisans mezunları ve ön lisans öğrencileri ile lisans öğrencileri ve lisans mezunları için hem de MEB’de öğretmen olarak başvuru yapacak adaylar için yapılacak. ÖSYM, 2014 ÖSYM sınav takviminde lisans, ortaöğretim, önlisans ve öğretmenlik bölümü düzeyinde yapılacak 4 ayrı KPSS sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. Henüz 2014 KPSS başvuru kılavuzu yayınlanmadı ancak adaylar 2014 ÖSYM sınav takviminde açıklanan başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili son duyuruları hem ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinden hem de eğitimtercihi ve eğitimtercihi.com’un Twitter ve Facebook sayfalarından ilk ve en doğru şekilde takip edebilir. Eğitimtercihi Twitter ve Facebook adresimiz ;

Twitter

https://twitter.com/egitimtercihi

Facebook

https://www.facebook.com/Egitimtercihi

KPSS başvuru kitapları için Tıklayın 

İşte 2014 ÖSYM KPSS başvuru ve sınav tarihleri;

2014-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Sınav tarihi 20 Temmuz 2014, Başvuru tarihi 5-14 Mayıs 2014

2014-KPSS Lisans Sınav tarihi: 5-6 Temmuz 2014, Başvuru tarihi 5-14 Mayıs 2014

2014-KPSS Önlisans Düzeyi (iki yıllık fakülte mezunları için) Sınav tarihi 27 Eylül 2014 başvuru tarihi 30 Haziran 16 Temmuz 2014

2014-KPSS Ortaöğretim Düzeyi (lise öğrencileri ve lise mezunları için) 28 Eylül 2014, başvuru tarihi 30 Haziran 16 Temmuz 2014

2014’te yapılacak KPSS’de soru sayısı ve alan testlerinin süresi değişti İşte detaylar;

ÖSYM tarafından KPSS Lisans sınavında alan testlerinde soru sayısı 30 olarak belirlendi. Bu yolla çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltılması sağlandı.

Bu doğrultuda 2014-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin süresi, pazar sabah ve öğleden sonra 160'ar dakika olacak. Hukuk, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, iktisat, ekonometri, işletme, istatistik, maliye, kamu yönetimi, muhasebe, uluslararası İlişkiler alanlarından ise 30'ar soru sorulacak.

2013-KPSS'de uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı ve yaklaşık ağırlıkları, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacak.












KPSS ortaöğretim (lise düzeyi) için mezuniyet şartı aranıyor mu?

2 yılda bir yapılan KPSS ortaöğretim lise düzeyi için mezun ve sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunan adaylar bu sınava başvuru yapabilir. ÖSYM’nin KPSS ortaöğretim kılavuzunda yaptığı açıklama şöyle;

"Bu sınava liselerden mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun olamayıp ancak sınavın geçerlilik süresi olan 2 yıl içinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır." ifadesi yer almaktadır.

KPSS ortaöğretimde (lise düzeyi) kimler tercih yapabilir?

KPSS 2014 ortaöğretim sınavına giren adayların, “B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinden mezun durumda olmaları şarttır.” İfadesi yer almaktadır. Bu açıklamaya göre, mezun olmayan adaylar sınava girebilir ancak yerleştirme tercih işlemlerinin yapıldığı son tarih itibariyle mezuniyetlerini belgelemeleri gerekmektedir. Kısacası yerleştirmeler için tercih yapacak adaylar mezuniyetlerine hak kazanmış olmaları zorunludur.

ÖSYM’nin yerleştirme tercihi ile ilgili yaptığı açıklama şöyle;

 "Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye İnternet'le gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin İnternet'le ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır."

2014-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Sınav Yapılacak Alanlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği olarak belirlenmiştir. ÖABT 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. ÖABT başvuruları ise 5-14 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak olan ÖABT başvuru kılavuzuna göre yapılacak.

2014 KPSS'de yabancı dil testi yer almayacak

ÖSYM, 5-6 Temmuz 2014'de yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) yabancı dil testinin yer almayacağını, yabancı dil testinin dahil edildiği KPSS puan türlerinin hesaplanmasında, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) kullanılacağını hatırlattı

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 4 Ocak 2013 tarihli ilgili yönetmelik uyarınca, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yılda iki kez YDS yapılıyor. Bu nedenle; 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan diğer yabancı dil seviye belirleme sınavları yapılmadı, KPSS ve diğer bazı sınavların testleri içinde yer alan yabancı dil testlerine de 2013 yılından itibaren yer verilmedi.

5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS Lisans Yabancı Dil Testi yer almayacak

Yabancı dil testinin belirli ağırlıklarla hesaplanarak oluşturulduğu KPSS puan türleri, YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacak. 

Duyuruya göre, KPSS’de yabancı dil testinin (Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde) ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların, 2014-YDS İlkbahar Dönemi Sınavına girmeleri yararlarına olacak.

Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde bir  YDS puanı olmayan adayların, 2014-KPSS Lisans Sınavı yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla hesaplandığıKPSS puan türleri hesaplanmayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.