banner

LYS'ye özel sınıfta girdi




Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı Rümeysa Gelgi, sınava özel sınıfta girdi.

 

rumeysa_gelgi_lysKarabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyu ile "Dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında matematik alanında yapılan LYS-1 heyecanı yaşadı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sınava giren Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınavının iyi geçtiğini söyledi.
Sınavın biraz yorucu geçtiğini, elinden geleni yaptığını ve iyi bir sonuç alacağına inandığını ifade eden Gelgi, "Bugün matematik alanında sınava girdim, haftaya da yabancı dil alanında sınava gireceğim. Sorular tabii ki kişiden kişiye değişen bir durum ama çok da kolay değildi. Tabii ki bu bir üniversite sınavı, böyle olması gerekiyor. Kişiye özel tek kişilik sınıfta girdim. Yine geçen sınavda olduğu gibi uzanır pozisyonda girdim." diye konuştu.
Önceki hedefinin İngiliz dili ve edebiyatı bölümü olduğunu ancak daha sonra fikrinin değiştiğini aktaran Gelgi,"YGS'den bugüne geçen 3 aylık sürede konu üzerine düşündüğümde bilgisayar birimlerinin benim için daha avantajlı olduğunu fark ettim çünkü ben okulumu bitirdiğimde mesleğimi yapabilecek bir bölüm okumak istiyorum. Bu nedenle de fiziki durumum nedeniyle çoğunlukla online çalışma alanına ihtiyacım var. Bu yüzden fiziksel durumu göz önüne aldığımda kendimi bilgisayar bilimi dalında geliştirmek istiyorum."dedi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.