banner

TUS sınavında 2 soru iptal edildi




ÖSYM, 22 Nisan'da düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) iki soruyu iptal ettiğini duyurdu. TUS ile aynı gün düzenlenen Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını da yayınladı.

2012-TUS İlkbahar Dönemi Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı için tıklayın

2012-DUS İlkbahar Dönemi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

ÖSYM, yapılan analizler sonucunda TUS'ta iki sorunun iptal edilmesine karar verildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonucunda sorular yeniden bilimsel denetmenler tarafından incelendi. Bu inceleme sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından, 2012-TUS İlkbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi-1'nin (TTBT-1) temel soru kitapçığında yer alan 73'üncü soru ile Klinik Tıp Bilimleri Testinin (KTBT) temel soru kitapçığında yer alan 50'nci sorunun iptal edilmesine karar verildi. İlgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapıldı."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.