banner

ALES başvuruları için son gün




Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2012 Sonbahar dönemi, başvuruları için son gün.

Sınava, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanmak veya bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler girecek.

ALES'in, sonbahar dönemi başvuruları 3 Ekim'e kadar sürecek. ALES Sonbahar Dönemi Sınavı, 11 Kasım Pazar günü yapılacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2012-ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı yapılmayacak. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.